StoryEditorOCM
HranaBogovska hrana

Opet biste jeli sarme? Originalni recept žena iz triljskog kraja jednostavniji ne može biti, a pokazale su nam i kako ih majstorski smotati i skuhati

11. siječnja 2021. - 22:53

Jeste li se već izguštali sarmi ili bi još malo? Ako jeste možete opet, jer ovo zimsko hladnjikavo vrijeme je dušu dalo za ovu delikatesu. A mi ćemo vam na raspolaganje dati recept, točno onako kako su nam ga nama predale žene iz triljskog kraja.

One nama, mi vama, i idemo tako dalje. I ovako su nam rekle: 'ma nema smisla brojat u grame, ni kile koliko čega ima, amo mi odoka. Kako mi i doma radimo. A štaš brojat kad sa sarmom, bogu fala, falit ne možeš.

Sarma je sarma, sve ostalo su nijanse. Na kraju krajeva kao da u životu sve po špagi mora i biti, jel tako. Je. Pa onda krenimo na kuhanje:

Postupak:

Oprati rižu, odvojiti listove kiselog kupusa i držati ih nakratko u vrućoj vodi da izađe gorčina.

Isjeckati kapulu i češnjak, ispržiti ih kratko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. studeni 2024 20:41