Pripremite slatke išlere prema receptu koji su ekipi Dobre hrane otkrili u samoborskoj slastičarnici Sweet Family.
Za tijesto će vam trebati:
140 g maslaca
200 g glatkog brašna
70 g šećera u prahu
1 žumanjak
3 žlice kakaa
2 žlice kiselog vrhnja
Za kremu:
3 jaja
150 g šećera
150 g maslaca
1 vrećica vanilin šećera
za čokoladnu glazuru
100 g čokolade
100 g slatkog vrhnja
Priprema:
Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto, zamotajte u foliju i ostavite u hladnjaku otprilike pola sata. Razvaljajte tijesto, kalupom izrežite keksiće, poslažite na papir za pečenje i pecite 10-ak minuta na 180 °C.
Pjenasto izmiksajte cijela jaja sa šećerom i kremu kuhajte na pari dok se ne zgusne (treba postići temperaturu od 74 °C). Ohladite kremu, pjenasto izradite maslac i u njega umiksajte...