StoryEditorOCM
HranaGdje vječno sunce sja

Odličan prijedlog za subotnji ručak ili večeru: dva recepta za makedonsko gravče na tavče, otkrivamo i tajnu kako kupiti najbolji grah

Piše PSD
26. ožujka 2022. - 14:53

Nezaobilazno jelo koje morate kušati svakako je "gravče na tavče", čiji je glavni sastojak grah tetovac zapečen u glinenim posudama. Važno je da kupite onaj bolje kvalitete, što lako možete provjeriti ako sjemenku graha slomite pod zubima.

Ako je iznutra žut, radije ga zaobiđite i potražite onaj svjetliji i bez pukotina na površini. Kad se spomenuta vrsta graha skuha, on ima specifičan okus i njegova mekoća neodoljivo podsjeća na kuhane kestene. Tamna strana pripreme graha je osjećaj nadutosti te dugotrajno kuhanje.

Zašto zapravo močimo grah i kako ubrzati taj proces otkrio nam je naš suradnik Zoran Šimunić Šime, piše Jutarnji list.

Za potpuni ugođaj kuhanje započnite nazdravljanjem čašicom žolte ili žute lozove rakije (uvijek je bolji iz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. studeni 2024 21:42