StoryEditorOCM
HranaTAKO DOBRA

Odličan je izvor vitamina, niskokalorična je i obiluje antioksidansima, a u ovoj kombinaciji grije i kad je ispod nule

Piše MOZAIK SD
1. veljače 2023. - 15:47

Ako ste se zaželjeli konkretnijeg jela "na žlicu", ovaj recept koji donosi Dobra hrana je kao stvoren za obrok iza kojega vam ne treba glavno jelo.

Priprema: 20 minuta
Kuhanje: 30 minuta
Količina: 4 porcije

SASTOJCI:

1 glavica luka

2 režnja češnjaka

1 manja glavica cvjetače

2 šake šampinjona

2 grančice timijana

povrtni temeljac ili voda

sol i papar

4-5 kriški starog kruha

1 žličica senfa

1 šaka ribanog aromatičnijeg sira po želji

1 žlica maslaca

ulje 

PRIPREMA:

U dubljoj posudi zagrijte maslac i žličicu ulja. Na to dodajte sitno sjeckani luk, pustite da se zažuti pa dodajte i protisnuti češnjak. Ubacite očišćenu cvjetaču, pirjajte 2-3 minute pa dodajte očišćene šampinjone. Pirjajte dvije minute, a zatim dodajte timijan, sol i papar. Dodajte temeljac ili vodu toliko da prekrije sastojke i kuhajte dok sve ne omekša. Za to vrijeme stari kruh nasjeckajte na kockice. U većoj posudi pomiješajte 2-3 žlice maslinova ulja, jednu žličicu senfa i ribani sir po želji. Ubacite kockice kruha i sve dobro promiješajte. Prebacite u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje i pecite na 200 stupnjeva 10-ak minuta. Kad je povrće omekšalo, miksajte ga štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu juhu. Poslužite je uz pečeni kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2023 02:28