StoryEditor
HranaBEZ VODE

Ne možete ljeti odoljeti povrću i voću, kupujete ga previše, pa propada i bacate ga? Nemojte, evo provjereno dobrog trika koji usporava truljenje u frižideru

3. kolovoza 2021. - 14:52

Hladnjak kondenzira vodu koju povrće proizvodi dok se hladi. Višak vlage ubrzava propadanje povrća. Kako biste to spriječili predlažemo vam dva trika:

image
Paket spužvi na akcijama se može naći i po 2,99 kn
Afpl

PRVI TRIK

U ladice u kojima čuvate voće i povrće stavite spužve za pranje suđa. Kupite nekoliko najjeftinijih spužvi (u trgovačkim centrima mogu se naći i 10 komada za 5,99 kuna) te ih rasporedite po ladicama kako bi "pokrile" cijeli prostor.

Spužve će upijati višak vlage, što će usporiti truljenje voća i povrća. Kada vidite da su vlažne, iscijedite ih, osušite i opet vratite u hladnjak.

image
Zbog vlage iz povrća dolazi do truljenja
Afp

DRUGI TRIK

Zeleno povrće, nakon što ste odsjekli sve trule dijelove, umotajte u papirnate ručnike i stavite u plastične vrećice za hranu. S ovim postupkom znatno ćete mu produljiti rok trajanja.

Papirnati ručnici upit će kondenziranu vodu koju povrće proizvodi dok se hladi. Višak vlage može ubrzati propadanje povrća, a ovako ćete taj proces usporiti.

item - id = 1117477
related id = 0 -> 1123278
related id = 1 -> 1123561
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2021 20:04