StoryEditorOCM
HranaBEZ PEČENJA

Napravite ovu jednostavniju varijantu omiljenog talijanskog slatkog klasika kojeg obožavamo zbog više razloga

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
17. siječnja 2022. - 15:48

Tiramisu obožavamo iz nekoliko očitih razloga. Naime, priprema ne zahtijeva pečenje, radi se u jednoj posudi i za slaganje nisu potrebne baš nikakve potrebne vještine. Iz posude se može vaditi žlicom i, jednom kada ga kušate, jednostavno više ne marite za izgled. Iako se po originalnom receptu piškote premazuju kremom od jaja, mi smo se ovog puta odlučili na jednostavniju varijantu, onu za koju će vam trebati kvalitetan mascarpone sir, rum ili amaretto te vrhnje za šlag. Na kraju, skuhajte kavu, pripremite kakao i piškote i bacite se na posao, piše Dobra hrana.

SASTOJCI:

250 g piškota

200 ml crne kave

100 ml ruma ili amaretta

100 g šećera u prahu

250 ml vrhnja za šlag

250 g mascarpone sira

2 žlice kakaa

image
Slijedite recept
Shutterstock

PRIPREMA:

Skuhajte kavu i pustite da se ohladi. U posudu stavite mascarpone sir i šećer i dobro ručno izmiješajte. U veću posudu za miksanje ulijte slatko vrhnje i istucite čvrsti šlag. Na kraju u šlag umiješajte mascarpone sa šećerom. U ohlađenu kavu dodajte rum ili amaretto. Piškote kratko umočite u kavu i slažite po dnu posude. Prelijte polovicom kreme. Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme. Slasticu ostavite preko noći u hladnjaku. Prije posluživanja kolač pospite kakaom. Poslužite izravno iz hladnjaka, piše Dobra hrana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 07:07