StoryEditor
HranaNEŠTO NOVO

Mesnu štrucu obožavamo zbog jednostavne pripreme; donosimo recept s dodatkom lisnatog tijesta koji do sada nismo radili

Piše M.P.
30. prosinca 2021. - 17:09

Posebnost mesne štruce je jednostavnost pripreme, a može se naći i u svečanom izdanju poslužena uz umak od jogurta i češnjaka. Mesnu štrucu obožavamo, a donosimo recept s dodatkom lisnatog tijesta, piše Coolinarika. Ova mesna štruca uglavnom ne ispada svima vizualno ista jer prilikom isprepletanja krajeva tijesta svatko to radi na neki svoj način.

SVEČANA MESNA ŠTRUCA

SASTOJCI:

1 svitak pravokutnog lisnatog tijesta

600 g mljevene svinjetine

1 luk (80 g)

3 žlice maslinova ulja

1 stapka celera

1 jabuka

1 žlica nasjeckanog peršina

1 žumanjak

2 žličica Vegete

¼ žličice Vegeta Maestro Majčina dušice

Vegeta Maestro mljeveni crni papar

sol

2 žlice mlijeka

ZA UMAK:

200 ml čvrstog jogurta

1 češanj češnjaka

malo nasjeckanog svježeg peršina

sol

Vegeta Maestro Crni papar

image
Mesna štruca
Shutterstock

PRIPREMA:

1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezani luk i popecite da postane staklast. Dodajte na ploške narezanu stapku celera, kratko popecite pa dodajte jabuku narezanu na kockice. Nakon nekoliko minuta maknite s vatre da se malo ohladi.

2. U posudu stavite mljeveno meso, malo posolite, popaprite, dodajte žumanjak, peršin, majčinu dušicu i Vegetu te dobro izmiješajte. Zatim dodajte pripremljenu smjesu s lukom i jabukom. Sve dobro promiješajte i od smjese formirajte valjak.

3. Na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje stavite lisnato tijesto. Pomoću noža (nož za pizzu) zarežite tijesto da dobijete trake (1-2 cm ) širine pritom srednji dio ostavite cijeli. Na taj dio položite mesnu štrucu, savijte krajeve tijesta i isprepletite čineći rešetku.

4. Premažite tijesto mlijekom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite 30 minuta.

POSLUŽIVANJE

Poslužite mesnu štrucu sa umakom i salatom po želji.

SAVJET

Nakon 15 minuta pečenja kuhinjskim papirom uklonite tekućinu koju je pustila štruca da se može bolje zapeći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2022 22:31