StoryEditorOCM
HranaPET DO PODNE

Još uvijek stignete ‘smutiti‘ desert za današnji ručak; za ovu čokoladnu tortu trebat će vam manje od sat vremena, a sve sastojke imate kod kuće!

Piše MOZAIK SD
27. studenog 2022. - 11:07

U zadnji čas ste odlučili da ove nedjelje, prve adventske kada će blagovaonski stol krasiti vijenac s jednom upaljenom svijećom, želite posebniji ručak s desertom?

Budući da je već pet do podne za takve egzibicije, opcija su vam jednostavniji kolači koje je lako ‘smutiti‘.

Imamo super recept, mjeri se na čaše, a radi se od sastojaka koje sigurno imate kod kuće.

image
/Shutterstock

Potrebno je:

1 čaša jogurta

1 čaša mlijeka

1 šalica ulja

1 šalica kokosa

1 vanilin šećer

2 šalice šećera

2 šalice brašna

1 žličica praška za pecivo

200 g čokolade

image
Jean-christophe Riou/Foodcollection Via Afp

Priprema:

Sve sastojke sjediniti i peći u maloj nauljenoj tepsiji oko 20 minuta na 220 stupnjeva Celzija. Kada je smjesa pečena, prelijte je glazurom od čokolade.

Kolač ostavite da se dobro ohladi u hladnjaku pa ga narežite na kocke i poslužite. Odlično ide uz kavu, ali je i odlična poslastica nakon svakog obiteljskog ručka.

Zbog lagane teksture i ukusnih sastojaka vole ga i djeca i odrasli, objavio je Glossy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
31. siječanj 2023 02:30