StoryEditorOCM
HranaKONTAMINACIJA

Iako većina zna da se s hranom mora pažljivo rukovati kako bi se spriječila bolest, ove dvije namirnice mnogi zanemare. Evo par važnih preporuka

Piše M.P.
3. siječnja 2022. - 12:59
Gotovo se 48 milijuna ljudi svake godine u SAD-u razboli od hrane kontaminirane štetnim klicamaCaia Image/science Photo Library/AFP

Iako većina ljudi zna kako se sa životinjskim proizvodima mora pažljivo rukovati da bi se spriječila bolest, voće i povrće također može biti krivac za izbijanje bolesti koje se prenose hranom. Posljednjih godina u Sjedinjenim Državama zabilježeno je nekoliko velikih izbijanja bolesti uzrokovanih kontaminiranim voćem i povrćem – uključujući špinat, dinju, rajčicu i zelenu salatu. Federalni zdravstveni dužnosnici procjenjuju da se gotovo 48 milijuna ljudi svake godine u SAD-u razboli od hrane kontaminirane štetnim klicama, a neki od uzroka mogli bi vas iznenaditi.

Glenda Lewis, stručnjakinja za bolesti koje se prenose hranom iz Uprave za hranu i lijekove, kaže da se svježi proizvodi mogu kontaminirati na mnogo načina. Tijekom faze uzgoja proizvodi mogu biti kontaminiran...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 17:19