StoryEditor
HranaPAZI ŠTO RADIŠ!

Iako je inače jako zdravo, postoje i situacije u kojima treba itekako izbjegavati maslinovo ulje. Evo koje su to

Piše PSD
13. kolovoza 2021. - 20:50

Posljednjih desetljeća značno se povećala potrošnja maslinovog ulja. Iako je maslinovo ulje jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, ipak postoje situacije u kojima ga nikako ne biste trebali koristiti, piše Centar zdravlja .

image
Afp

Krenimo redom:

1. Maslinovo ulje za prženje

Maslinovo ulje je izuzetno dobro za zdravlje srca, no postaje štetno kada ga izložimo visokim temperaturama. Iako ova tema izaziva brojne polemike, bolje je prevenirati potencijalnu štetu. Ono što sa sigurnošću možemo reći jest da zagrijavanjem uništavamo strukturu ulja. Umjesto toga, maslinovo ulje radije koristite kao "začin" gotovom jelu.

image
Afp

2. Maslinovo ulje za roštilj

Postoji mnogo recepata za marinadu u kojima se spominje maslinovo ulje. Iako nije štetno, potpuno je nepotrebno koristiti maslinovo ulje u ove svrhe jer ono jednostavno izgori. Zapravo, meso i povrće za roštilj nije potrebno uljiti. Dovoljno je nauljiti rešetke roštilja, a namirnice marinirati u suhim začinima.

3. Maslinovo ulje za lice

Mnogi koriste maslinovo ulje i u kozmetičke svrhe, najčešće kao masku za kosu, ulje za masažu ili njegu kože. Međutim, kada je riječ o licu, maslinovo ulje treba izbjegavati! Razlog tomu jest što je maslinovo ulje gusto i zatvara pore, stoga ga osobe koje su sklone aknama trebaju izbaciti iz svoje kozmetičke rutine, piše Centar zdravlja .

image
Afp
item - id = 1119872
related id = 0 -> 1136188
related id = 1 -> 1136169
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2021 21:42