StoryEditorOCM
HranaBRZO I ZDRAVO

Gotovo za pola sata: Stjepan iz Masterchefa otkrio svoj omiljeni recept za ‘ručak na brzinu‘ nakon radnog dana, sprema se doslovno od ‘ostataka iz frižidera‘! Preukusno je...

Piše MOZAIK SD
8. prosinca 2022. - 18:29

Popularni kulinarski show "Masterchef" bliži se svome finalu, a o pobjedniku i nositelju titule odlučit će žiri kojeg čine chefovi Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović.

Splitski kuhar Stjepan Vukadin u intervjuu je našoj novinarki Ivani Kapetanović ispričao tko je glavni chef kod kuće i koje su bile prve riječi njegovog dvogodišnjaka Gabriela:

- Jesti volim i meso i ribu. Mi kuhari jedemo ono što ostane po kužinama. Doma žena kuha. Trudi se da uvijek bude nešto na žlicu. Mali mi ima dvi godine, a i on već obožava kuhinju, pa doma i s Gabrijelom kuham. Prva riječ mu je bila teća, druga tava, a treća gril. A ne mama i tata! Da on sad dođe kod tebe, odmah bi našao kužinu, izvadio teće i počeo kužinavati. Ima doma milijun igračaka, al‘ uzima moje tave i teće, rekao je.

image
Tom Dubravec/ Cropix

Upitan koje su osobine dobrog chefa, odgovorio je:

- Prvo mora biti čovjek. Treba razumjeti ljude i njihove potrebe, treba znati kuhati, objasniti ljudima. Treba imati strpljenja, žarku želju za učenjem i napredovanjem. Ako stagniraš i izgubiš volju, taj posao ne možeš raditi. Treba voljeti svoj posao.

Vukadin je za portal Zadovoljna.hr dao recept za jednostavno i ukusno jelo koje je savršen izbor za ručak koji ćete pripremati tijekom užurbanog tjedna.

Za pripremu jela "Škartoc" potrebno vam je samo nekoliko namirnica, a sve ih možete pronaći u svom frižideru. To su: tikvice, mrkve, kapula, češnjak, krumpir, masline, peršin, šalša i maslinovo ulje. Uz to vam je potrebna riba ili meso, a omjer namirnica određujete sami. 

PRIPREMA:

Usitnite povrće na male komade, promiješajte ih i začinite sa soli i paprom.

Stavite povrće u papir za pečenje, a zatim preko povrća stavite manju ribu ili očišćeni filet (ako stavljate filet, kojem treba kraća termička obrada, koristite povrće kojem treba manja termička obrada, izbjegavajte tvrdo i korjenasto povrće).

Papir zavežite kuharskim konopom u ‘bombon‘, stavite g u pećnicu na 25-30 minuta.

Kada primijetite da je povrće omekšalo, vaše jelo je gotovo. 

Savjet: Škartoc možete aromatizirati s grančicom ružmarina. Umjesto ribe na povrće možete staviti i meso koje ima masnoće po sebi, i zahtijeva dužu termičku obradu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. ožujak 2023 19:19