
Popularni kulinarski show "Masterchef" bliži se svome finalu, a o pobjedniku i nositelju titule odlučit će žiri kojeg čine chefovi Melkior Bašić, Stjepan Vukadin i Damir Tomljanović.
Splitski kuhar Stjepan Vukadin u intervjuu je našoj novinarki Ivani Kapetanović ispričao tko je glavni chef kod kuće i koje su bile prve riječi njegovog dvogodišnjaka Gabriela:
- Jesti volim i meso i ribu. Mi kuhari jedemo ono što ostane po kužinama. Doma žena kuha. Trudi se da uvijek bude nešto na žlicu. Mali mi ima dvi godine, a i on već obožava kuhinju, pa doma i s Gabrijelom kuham. Prva riječ mu je bila teća, druga tava, a treća gril. A ne mama i tata! Da on sad dođe kod tebe, odmah bi našao kužinu, izvadio teće i počeo kužinavati. Ima doma milijun igračaka, al‘ uzima moje tave i teće, rekao je.
Upitan koje su osobine dobrog chefa, odgovorio je:
- Prvo mora biti čovjek. Treba razumjeti ljude i njihove potrebe, treba znati kuhati, objasniti ljudima. Treba imati strpljenja, žarku želju za učenjem i napredovanjem. Ako stagniraš i izgubiš volju, taj posao ne možeš raditi. Treba voljeti svoj posao.
Vukadin je za portal Zadovoljna.hr dao recept za jednostavno i ukusno jelo koje je savršen izbor za ručak koji ćete pripremati tijekom užurbanog tjedna.
Za pripremu jela "Škartoc" potrebno vam je samo nekoliko namirnica, a sve ih možete pronaći u svom frižideru. To su: tikvice, mrkve, kapula, češnjak, krumpir, masline, peršin, šalša i maslinovo ulje. Uz to vam je potrebna riba ili meso, a omjer namirnica određujete sami.