StoryEditorOCM
HranaBLAGDAN I ZA NEPCA

Gastro senzacija za one koji žele nezaboravna jela s janjetinom na uskršnjem stolu! Od bračkog majstora dobili smo 10 vrhunskih recepata, imamo i deserte

12. travnja 2022. - 19:00

Uskrs nam stiže na vrata, u loncima i tećama, u pećnicama tradicionalno će skončati puno janjeće mladeži. Krčkat će se s bižima, žariti pod pekom, neko će je staviti na ražanj, neko nabosti na špic, tamaniti je s mladom kapulicom.

Osnovno je pitanje kolika će joj biti cijena, a bogme i odakle dolazi... Iako, sve više kupaca oko njezina mjesta rođenja neće puno razbijati glavu. U valu rastuće inflacije, dapače, samo će gledati onu što jeftiniju.

- Ali, prijatelju dragi, svaka priča ima svoju pozadinu - kazao je našoj novinarki Mario Gospodnetić, stočar iz Nerežišća, inače i član Udruge stočara otoka Brača, iskusni znalac.

I dok je Gospodnetić "tata mata" po pitanju podrijetla janjetine, cijena na tržištu i znanja kako prepoznati ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 13:13