StoryEditorOCM
HranaPASTA E FAGIOLI

Evo kako pripremiti pašta fažol: recept je jednostavan, za ovo toplo talijansko jelo trebat će vam tek nekoliko sastojaka

Piše M.P.
6. prosinca 2021. - 15:01

Pasta e fagioli ili pašta fažol ukusno je i vrlo jednostavno jelo koje potječe iz Italije, a koje se priprema od tek nekoliko cjenovno prihvatljivih sastojaka. Recept koji prenosimo u nastavku donosi Pun kufer.

Pasta e fagioli najčešće se priprema od bijelog graha (cannellini) ili šarenog graha (borlotti). Naravno da se ovo jelo može napraviti i s grahom iz konzerve, a kad je u pitanju tjestenina, najčešće se koriste ditalini ili sitni makaroni.

No ako nemate te vrste pri ruci, nema problema. Talijani znaju isprazniti sve ostatke suhe tjestenine iz smočnice u kuhinjsku krpu pa ih istući batom za meso kako bi ih usitnili.

Priprema

1. Namočite grah večer prije kuhanja, ocijedite vodu te ga stavite kuhati drugi dan na uobičajeni način. U grah možete dodati nekoliko češnje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 00:58