Želite brzo i efikasno napraviti pravi, ukusni burek?
Na kulinarskom portalu Coolinarika jedna gospođa je postavila recept za originalni burek iz Bosne
-Mnoge buregdžinice u Bosni prave burek na ovaj način jer je najjednostavnije i najbrže. Za ovaj burek vam ne treba veliki prostor, a što je najbitnije svima uspije, te ste bez napora dobili tanko i ukusno prozirno tijesto. Ja sam punila i sa mješavinom sira i kiselog vrhnja i ispalo je jako fino. Moj radni prostor je bila silikonska podloga koju sam nauljila - kaže ta gospođa, te navodi primjer bureka s junetinom.
SASTOJCI:
-500 gr mekog brašna
-260 ml mlake vode
-15 gr soli
-1 žlica ulja (netko stavi, a netko ne)
Fil (punjenje):
-1-2 žlice ulja
-1 glavica crvenog luka sitno nasjeckana
-500 gr mljevene govedine (junetine)
-1.5 žličic...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....