StoryEditorOCM
HranaSAČUVAJTE VODU

Čini nam se da svatko zna pripremiti piletinu, ali ne zna! Evo kako ispeći savršena pileća prsa: ključna su dva koraka kako meso ne izgubilo sočnost

Piše M.M.
9. lipnja 2021. - 18:08

Piletina je jedno od najbazičnijih jela i zbog toga nam se čini da ih svi znaju pripremiti, a ipak vidimo jasnu razliku između onih koje jedemo u restoranu ili kod nekoga tko stvarno dobro kuha i kada ih mi radimo kući.

Nikako nam nije jasno što radimo krivo s obzirom na to da je riječ o jednoj tako jednostavnoj namirnici.

Chefovi se slažu da je ključna stvar da bi meso zadržalo sočnost da ga se marinira, a čim čujemo tu riječ prvo što nam pada na pamet je neki umak.

Međutim, našli smo odličan recept za suhu marinadu koju do sada nismo bili probali, a daje jednako dobre, ako ne i bolje rezultate.

Drugi trik je da prilikom rezanja pilećih prsa poštujete njihovu anatomiju kako ne bi gubili višak vode. Naime, upravo je voda, a ne mast ono što im daje sočnost.

Suho marinir...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. studeni 2024 10:49