StoryEditorOCM
HranaMALI GUŠTI

Domaća pizza bez paljenja pećnice: idealna je za vruće ljetne dane, a trebat će vam samo dobra tava

Piše N.G.R.
24. lipnja 2022. - 07:30

Mota li se i vama domaća pizza po mislima posljednjih dana?

Ali ljeto je i vruće je i najmanje što nam treba je paliti pećnicu koja dodatno zagrijava dom. Zato je najbolje napraviti pizzu - u tavi!

Sastojci

Tijesto:

400 grama brašna

250 ml mlake vode

1/2 kockice kvasca

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica soli

Nadjev ( po želji )

mlaki umak od rajčice

sir za pizzu

šunka ili salama

Priprema

Tijesto:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto za pizzu. Neka odstoji dok ne udvostruči volumen.

Nadjev:

Pripremite sve za nadjev, jer vam sve mora biti pri ruci kad počnete raditi pizzu. Skuhajte sami umak. Na malo maslinovog ulja stavite češnjak, samo da pusti miris. Dodajte rajčicu izrezanu  na kockice ( ili iz konzerve ), začinsko bilje, pikantno začiniti i kuhajte dok ne dobijete gust kremasti umak, ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:00