StoryEditor
HranaMALI GUŠTI

Domaća pizza bez paljenja pećnice: idealna je za vruće ljetne dane, a trebat će vam samo dobra tava

Piše N.G.R.
24. lipnja 2022. - 07:30

Mota li se i vama domaća pizza po mislima posljednjih dana?

Ali ljeto je i vruće je i najmanje što nam treba je paliti pećnicu koja dodatno zagrijava dom. Zato je najbolje napraviti pizzu - u tavi!

Sastojci

Tijesto:

400 grama brašna

250 ml mlake vode

1/2 kockice kvasca

2 žlice maslinovog ulja

1 žličica soli

Nadjev ( po želji )

mlaki umak od rajčice

sir za pizzu

šunka ili salama

Priprema

Tijesto:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto za pizzu. Neka odstoji dok ne udvostruči volumen.

Nadjev:

Pripremite sve za nadjev, jer vam sve mora biti pri ruci kad počnete raditi pizzu. Skuhajte sami umak. Na malo maslinovog ulja stavite češnjak, samo da pusti miris. Dodajte rajčicu izrezanu  na kockice ( ili iz konzerve ), začinsko bilje, pikantno začiniti i kuhajte dok ne dobijete gust kremasti umak, bez puno vode ili koristite svoj omiljeni umak od rajčice.

Kad se tijesto digne, istresite ga na drvenu površinu, podijelite na četiri loptice i rukama ga raširite u širinu tave. Ne mijesite ga, samo blago rukama širiti, da ne izgubi mekoću.

Jednu teflon tavu za koju imate poklopac staviti grijati na laganu do srednju temperaturu, nikako na vruću. Kad je poklopac vruć staviti pizzu u tavu, poklopiti i peći dok se ne stvore mjehuri na površini, oko četiri minute. Okrenite pizzu i brzo stavite nadjev. Neka umak bude mlak da se tijesto ne ohladi, a sir i šunka prije ugriju.

Na umak složiti šunku i sir ( ne stavljati previše nadjeva )  i ponovo poklopiti. Odlično je s listovima prosušene šunke. Peći i s druge strane četiri minute. Za to vrijeme će se šunka dovoljno ugrijati, a sir otopiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2022 09:07