StoryEditorOCM
HranaRECEPT DANA

Danas radimo lagane monte kocke, jednostavan kolač s dvije kreme koji se ne peče

Piše Slavica Šagolj/Dobra hrana
8. kolovoza 2022. - 10:51

Monte kocke odličan su odabir kada vam, nakon jutra provedenog u kuhinji, ne ostaje previše prostora za miksanje, pečenje i hlađenje slastica, piše Dobra hrana.

Monte kocke pripremaju se jednostavno, ne zahtijevaju pečenje, a vole ih svi, od najmlađih do najstarijih. Dobro je dodati i kako za monte kocke vrijedi isto pravilo kao i za omiljeni tiramisu. Naime, ako se kod svima omiljene talijanske delicije namočene piškote malo i raspadnu, to neće pokvariti ni izgled, ni okus, a isto važi i kada je u pitanju ova slastica. Ne brinite o izgledu, narežite ih na željene oblike ili poslužite žlicom i uživajte. Ako vam koji komad i ostane, ne brinite, monte kocke u hladnjaku mogu stajati i do nekoliko dana.

Za podlogu će vam trebati:

150 g keksa s maslacem

200 ml crne kave

Bijela krema:

1 l mlijeka

2 žlice gustina

8 žlica šećera

200 g maslaca

Tamna krema:

500 ml vrhnja za šlag

300 g čokolade za kuhanje

image
Marko Miščević/Cropix

Priprema:

Kekse kratko umočite u kavu i slažite na dno posude. Sastojke za bijelu kremu sve sjedinite i skuhajte kremu. Kad krema postane sobne temperature, umiješajte maslac koji također mora biti sobne temperature. Dobro izmiješajte i stavite na kekse. Na kremu složite voće po želji. Na pari zagrijte vrhnje za šlag i dodajte čokoladu za kuhanje. Lagano miješajte i pazite da sastojci ne zakuhaju. Ako je vrhnje toplo, uz neprestano miješanje čokolada će se otopiti i ako posuda nije na pari. Čokoladnu smjesu pustite da se malo ohladi i izlijte je na bijelu kremu. Odmah stavite u hladnjak pa neka stoji preko noći. Čokoladu na kraju možete posipati kokosom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. lipanj 2023 10:02