Đumbir (lat. Zingiber officinale), na prvi pogled neprivlačan korijen, zbog svojih iznimnih ljekovitih svojstava osvaja sve više pristaša alternativnog prirodnog načina liječenja, ali i klasične liječnike. Njegova je upotreba stara više od 5000 godina i sve je šira diljem svijeta, kako u liječenju, tako i u kulinarstvu, što može zahvaliti i rezultatima najnovijih znanstvenih studija.
U Indiji i u Kini brojni prirodni lijekovi sadrže đumbir. Kinezi ga koriste kao lijek za stotinu bolesti — za jačanje apetita, čišćenje tijela znojenjem, ublažavanje slabosti, kao sredstvo protiv nadimanja, za ublažavanje simptoma prehlade, podizanje imuniteta, ublažavanje menstrualnih tegoba...
Grci su običavali nakon obilnog obroka zamatati komad đumbira u kruh i jesti ga kako...
U Indiji i u Kini brojni prirodni lijekovi sadrže đumbir. Kinezi ga koriste kao lijek za stotinu bolesti — za jačanje apetita, čišćenje tijela znojenjem, ublažavanje slabosti, kao sredstvo protiv nadimanja, za ublažavanje simptoma prehlade, podizanje imuniteta, ublažavanje menstrualnih tegoba...
Grci su običavali nakon obilnog obroka zamatati komad đumbira u kruh i jesti ga kako...