StoryEditorOCM
HranaLoša navika

Ako spremate hranu u aluminijsku foliju, prestanite odmah! Postoji bolji i sigurniji način da namirnice dulje ostanu svježe

Piše PSD
15. kolovoza 2021. - 19:48

Ljeto je vrijeme u kojem ćemo, najvjerojatnije, češće koristiti aluminijsku foliju. Osim za pečenja, upotrebljavat će se i za spremanje ostataka obroka u hladnjak jer mnogi od straha kako se jelo ne bi pokvarilo na visokim temperaturama sve slažu u hladnjak.

Ostaci hrane mogu ostati svježi u hladnjaku i do četiri dana ako se pravilno skladište. Mnogima to znači staviti ostatke hrane na tanjur i prekriti aluminijskom folijom i pospremiti u hladnjak do iduće konzumacije.

Problem nastaje što neke bakterije, poput Bacillus cereus, ostaju na namirnicama i nakon kuhanja, a ostaci hrane koji ostaju na sobnoj temperaturi dulje od dva sata, odlična su mjesto gdje će se dalje brzo razmnožiti, upozorava američki Washington State Department of Health....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 16:47