StoryEditorOCM
HranaZeleni ponedjeljak

A što za ručak? Donosimo jednostavan recept za ljetnu krem juhicu

Piše S. Jović
8. kolovoza 2016. - 16:25

Biljka potočarka bila je jedna od omiljenih Hipokratovih ljekovitih biljaka koja se smatra čistačem organizma, a danas se koristi i kao diuretik, protiv upale mjehura, kao antireumatik, protiv bronhitisa, zubobolje, ekcema itd.

U narodu je poznata pod mnogim imenima; dragušac, bobovnjak, rezanica, kostriš...

Kao što ćete vidjeti u receptu, ovu biljku koristimo u cijelosti, a najbolje je da bude svježe ubrana.

Juha od potočarke

Sastojci:

- dva krumpira
- dvije crvene kapule
- dva režnja češnjaka
- 400 ml povrtnog temeljca ili povrtna bio-kocka
- maslinovo ulje
- tri šake potočarke

Postupak: Na maslinovu ulju ispirjajte sitno nasjeckni krumpir, kapulu i češnjak, zatim dodajte povrtni temeljac (ili toplu vodu i povrtnu bio-kocku) pa kuhajte dok krumpir ne omekša. Potočarku sitno nasjecka...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. studeni 2024 01:09