Biljka potočarka bila je jedna od omiljenih Hipokratovih ljekovitih biljaka koja se smatra čistačem organizma, a danas se koristi i kao diuretik, protiv upale mjehura, kao antireumatik, protiv bronhitisa, zubobolje, ekcema itd.
U narodu je poznata pod mnogim imenima; dragušac, bobovnjak, rezanica, kostriš...
Kao što ćete vidjeti u receptu, ovu biljku koristimo u cijelosti, a najbolje je da bude svježe ubrana.
Juha od potočarke
Sastojci:
- dva krumpira
- dvije crvene kapule
- dva režnja češnjaka
- 400 ml povrtnog temeljca ili povrtna bio-kocka
- maslinovo ulje
- tri šake potočarke
Postupak: Na maslinovu ulju ispirjajte sitno nasjeckni krumpir, kapulu i češnjak, zatim dodajte povrtni temeljac (ili toplu vodu i povrtnu bio-kocku) pa kuhajte dok krumpir ne omekša. Potočarku sitno nasjecka...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....