Zacijelo ste čuli za korabu u novoj eri kulinarske osviještenosti, a to bi neobično i "ružno povrće", kako ga se u gastro svijetu često naziva, mogli što češće umjesto krumpira služiti uz ručak.
Vjerujemo da je većini krumpira "preko glave", a iako ovdje ne želimo umanjiti vrijednost i te snažne namirnice koja obiluje vitaminom C, sugeriramo da pružite priliku povrću kojeg i Nacionalni institut za rak istražuje zbog njenih potencijalnih antikanceroznih svojstava.
Koraba podsjeća na kupus teksturom i okusom, no blažeg je i slađeg okusa. I možete je jesti sirovu, kuhanu i pečenu.
Bere se od početka svibnja, tijekom lipnja, pa i u srpnju, a ova jesenska, kasna korabica može se brati sve do kraja listopada.
Ima malu energetsku vrijednost koja iznosi svega 27,2 kalorija ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....