StoryEditorOCM
Kulturavodeći u regiji

Kinoprikazivač Cineplexx ponosni partner filmskog festivala LET'S CEE!

Piše PSD.
13. rujna 2013. - 15:04

U razdoblju od 13. do 21. rujna ove godine u Beču (Austrija) održava se drugi po redu filmski festival LET'S CEE. U sklopu festivala bit će prikazano oko 60 odličnih filmskih produkcija prvenstveno iz središnje i istočne Europe.

Među mnogim priznatim autorima svakako se kao najatraktivniji gosti festivala moraju izdvojiti tri dobitnika prestižne filmske nagrade Oscar: Branko Lustig, Allan Starski iz Poljske i Istvan Szabo iz Mađarske.

Vodeći kinoprikazivač u regiji, Cineplexx koji je otvorio svoje kinodvorane u Austriji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj gori i Makedoniji te tako suvereno zagospodario kinoprikazivačkom mrežom ponosni je partner ovogodišnjeg LET'S CEE filmskog festivala u sklopu kojeg će se povodom njegove 20. obljetnice prikazati i nezaboravno remek-djelo redatelja Stevena Spielberga „Schindlerova lista“ čiji je Lustig jedan od producenata. Uz „Schindlerovu listu“ na festivalu će se u sklopu posebnog programa prikazati i retrospektiva Alexandera Sokurova i Damjana Kozolea.

U razdoblju od devet dana bit će prikazano preko 60 filmova među kojima i tri hrvatske produkcije: „Halimin put“ redatelja Arsena Ostojića koji će biti prikazan u službenoj konkurenciji festivala, „Gangster te voli“ redatelja Nebojše Slijepčevića koji će biti prikazan u službenoj konkurenciji dokumentarnih filmova te „Nije ti život pjesma Havaja“ redateljice Dane Budisavljević kao poseban gost festivala.

PSD

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 13:41