StoryEditor
KazališteSplitsko ljeto

‘Teške ljubavi‘ Itala Calvina, drama o teškoćama u komunikaciji, premijerno izvedena na Sustipanu

27. srpnja 2020. - 23:05

Druga dramska premijera ovogodišnjeg Splitskog ljeta, "Teške ljubavi", premijerno je izvedena večeras na Sustipanu u zajedničkoj produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Split i Gradskog kazališta mladih Split.

Riječ je o kazališnom omnibusu nastalom dramatizacijom nekoliko pripovijetki iz istoimene zbirke talijanskog novinara, pripovjedača i romanopisca Itala Calvina.

Predstavu je režirao Aleksandar Švabić, dramatizaciju potpisuje Ivan Penović, a nastupili su glumci iz dvaju splitskih kazališta: Vanda Boban Jurišić, Lidija Florijan, Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Luka Čerjan, Pere Eranović i Mijo Jurišić te inspicijentica Tina Munivrana Novković koja je za trajanja predstave stalno prisutna na sceni.

U adaptaciji mladog dramaturško-redateljskog dvojca "Teške ljubavi" propituju ljudske odnose, ali i konvencije kazališne estetike.

Predstava je to o poteškoćama u komunikaciji, a potom i u ljubavi, kao specifičnom komunikacijskom odnosu.

Za izvedbu je korišten prijevod Morane Čale, Nedjeljka Balića-Nižića i Živka Nižića, a u autorskom timu su i Damir Klemenić, asistent redatelja zadužen za scenski pokret, skladateljice Ines Prajo i Arijana Kunštek, Goran Cetinić bio je zadužen za glazbu i glazbene efekte na sceni, kostimografkiju potpisuje Jana Letilović, svjetlo je oblikovao Siniša Čović, a zvuk Tomislav Topić.

item - id = 1034869
related id = 0 -> 1057054
related id = 1 -> 1037235
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 11:25