StoryEditor
Kazalištelockdown u kulturi

HNK Split dva tjedna bez predstava jer je član orkestra pozitivan na koronavirus, otkazana i večerašnja izvedba baleta ‘Correr o Fado‘

29. listopada 2020. - 15:00
Veton Marevci, Ivo Lipanović, Srećko Šestan i Jure Bučević trebali su najaviti koncert za Dušni dan i program za studeni  Jakov Prkić/Cropix

U HNK Split iduća dva tjedna neće biti predstava. Odluku o otkazivanju izvedbi donio je intendant Srećko Šestan u četvrtak ujutro, nakon savjetovanja s epidemiolozima, jer je jedan član orkestra pozitivan na koronavirus.

Izvedba baleta 'Correr o Fado' koja se trebala održati danas, 29. listopada u 20 sati je također odgođena.

Odluku o odgađanju izvedbi objavio je intendant u terminu predviđenom za press konferenciju vezanu uz koncert koji je bio predviđen za Dušni dan pa su uz njega bili i ravnatelj opere Jure Bučević, šef dirigent Ivo Lipanović i zborovođa Veton Marevci.

- Nitko nam nije zabranio izvedbe, odluku sam donio samostalno imajući na umu sigurnost izvođača i publike. Čitavo ovo vrijeme radimo u manjim grupama, ansambli se ne miješaju, ali ipak moramo pripaziti da se ne dogodi nešto loše.

Ne volim govoriti o otkazivanju - planirane izvedbe za sada smo odgodili, pa će publika, nadam se, uskoro moći poslušati divni Cherubinijev Requiem koji je bio u planu za Dušni dan, kazao je intendant.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 00:57