StoryEditor
Kazališteporemećaj ritma

Zbog slučaja koronavirusa u baletnom ansamblu HNK Split do 15. listopada odgođene predstave ‘Petar i vuk‘ te ‘Correr o fado‘. Drama i Opera po planu

10. listopada 2020. - 08:00
'Correr o fado' igrat će 27. i 28. listopada  Nikola Vilić/HANZA MEDIA

Dvije izvedbe plesne predstave "Petar i vuk" te četiri izvedbe "Correr o fado", koje je Balet Hrvatskog narodnog kazališta Split trebao izvesti od 10. do 15. listopada, neće se održati u najavljenim terminima.

Tako je odlučeno u skladu s epidemiološkim mjerama i u suradnji sa županijskim Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i Službom za epidemiologiju, u interesu očuvanja zdravlja publike, izvođača i djelatnika kazališta te cjelokupne populacije, objavio je splitski teatar.

Prije desetak dana potvrđeno je da je na COVID-19 pozitivan član baletnog ansambla. Intendant Srećko Šestan kazao je tom prilikom da nikakve odluke neće donositi bez dogovora s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo i epidemiolozima koji će dati preporuke o daljnjim koracima, a kazalište će ih poštovati kao i do sada.

U međuvremenu su, doznajemo, neki članovi ansambla bili i u samoizolaciji koja se bliži kraju.

Dvije izvedbe simfonijske bajke "Petar i vuk" na programu su 17. listopada, a novi termini predstave "Correr o fado" su 28. i 29. listopada. Sve ostale najavljene predstave HNK Split, uključujući i predstave 30. Marulićevih dana, održavaju se po najavljenu rasporedu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 14:07