StoryEditor
Film & TVizložba u salonu ‘Galić‘

‘Dislokacije‘ napokon na domaćoj lokaciji: animirani VR film braće Popović bit će izložen u srijedu u Splitu, nekoliko dana prije odlaska na Slumdance festival

Piše Marko Njegić
9. siječnja 2022. - 22:02

Nakon što je proputovao svijet i, među ostalim bio prikazan na Annecyju, animirani VR animirani "Dislokacije" Veljka i Milivoja Popovića napokon će biti predstavljen u "matičnom" Splitu, odnosno izložen u salonu "Galić" ove srijede.

- Dugo vremena smo čekali da splitskoj publici predstavimo svoj rad koji je premijeru imao 2020. na kanadskom Ottawa International Animation Festivalu (OIAF) gdje je dobio i nagradu za najbolje VR iskustvo. Iznimno nam je zadovoljstvo pozvati svoje sugrađane, kolege i prijatelje na otvorenje u salon Galić u srijedu u 19 sati.

Oni koji ne stignu doći u srijedu, svoju će priliku dobiti u nadolazećim danima, do zatvaranja izložbe. Na izložbi će VR film zaživjeti u obliku VR instalacije što cijelu stvar čini još zanimljivijom - izjavio nam je Veljko o projektu koji je nastao u Prime Render studiju u suradnji s Alenom Čelićem te koreografkinjom Nikolinom Dolfić.

"Lokacije" nakon Splita opet idu u svijet - na Slamdance festival, gdje će se prikazati 20. siječnja. Filmofilima Slamdance zasigurno zvuči poznato. Tu su debitirala zvučna imena američke i svjetske kinematografije kao što su Christopher Nolan, Bong Joon Ho, Rian Johnson, Ari Aster, braća Russo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. svibanj 2022 09:56