StoryEditorOCM
Panoramaodlična vijest

Nije šala! Holivudske zvijezde u projektu Splićana: Prvi kontakt je bio preko Instagrama, mislili smo da je prevara...

Piše Marko Njegić
22. rujna 2024. - 20:05

Baš odlična vijest za splitske filmaše: mlade hollywoodske zvijezde Noah Centineo i Ivanna Sakhno nastupit će u kratkometražnom animiranom filmu ”Meta” koji režiraju braća Veljko i Milivoj Popović te Božo Balov.

”Meta” nastaje u produkciji Prime Render Studija braće Popović i kompanije Arkhum Productions iz Los Angelesa koju Centineo vodi s Enzom Marcom te produkcijske kuće Sacrebleu iz Pariza, a sufinanciran je sredstvima HAVC-a i grada Splita.

image

Noah Centineo

/Shutterstock
image

Ivanna Sakhno

/Shutterstock

Priča animiranog filma govori o ”usamljenom fotografu, izgubljenom u nepovezanom i izoliranom svijetu pod dominacijom virtualne stvarnosti koji se neočekivano povezuje s umjetnom inteligencijom, što ga izaziva da preispita prirodu svijesti i nejasne granice između stvarnosti i zablude”.

- Više smo nego oduševljeni suradnjom s Ivannom i Prime Render Studiom. Božo, Milivoj i Veljko pomiču granice u prostoru animacije i ovaj film "Meta" bit će nešto što svijet nije vidio - rekao je Enzo Marc za portal ”Deadline”, a Veljko Popović se za ”Slobodnu” prisjetio razvoja projekta.

image

Ivanna Sakhno

/Shutterstock
 
image

Noah Centineo 

Angela Weiss/Afp

- Prvi kontakt kojeg smo imali sa Noahom bio je početkom godine, preko Instagram profila Bože Balova. Noah ga je kontaktirao nakon što je vidio njegove radove. Na prvu smo, naravno, pomislili da je u pitanju prevara, no ispostavilo se da je u pitanju upravo Noah Centineo – priča nam Popović.

- Noah je bio obožavatelj Božinog rada i kada je čuo da radimo novi kratki animirani film, pokazao je interes za mogućom suradnjom. Nakon što je pročitao scenarij i pogledao ”trailer”, oduševljeno je pristao da sudjeluje, te predložio da se u produkciju uključi i njegova producentska kuća Arkhum, koju je osnovao s Marcom. Ubrzo se projektu pridružila i Ivanna Sakhno, upravo preko producentske kuće Arkhum – dodao je Popović.

- U lipnju smo imali zadovoljstvo ugostiti Noaha i Enza u našem studiju u Splitu. Vrijeme smo proveli u pripremama za digitalno snimanje pokreta koje nam predstoji početkom listopada u Zagrebu, kada će nam se pridružiti i Ivanna koja je upravo završila snimanje filma ”M3gan 2.0” – otkrio je Popović.

Braća Popović osnovala su Prime Render Studio 2002. i u međuvremenu zabilježili veliki uspjeh na domaćem i stranom tržištu s animiranim filmovima kao što su ”Ona koja mjeri”, ”Biciklisti” i najnoviji ”Žarko, razmazit ćeš dite!”, radeći i specijalne efekte za Netflixovu fantazijsku seriju ”Sjena i kost”.

Centineo se proslavio ulogom DC-jeva superjunaka Atom Smashera u blockbusteru ”Black Adam” s Dwayneom ”The Rock” Johnsonom u glavnoj ulozi i glumio u Netflixovoj seriji ”The Recruit” koja dobiva drugu sezonu, a čekaju ga i uloge u ratnom filmu ”Warfare” Alexa Garlanda (”Civil War”) i drami ”The Greatest Disaster In Cinema History”.

Ukrajinska glumica s hollywoodskom adresom Sakhno skrenula je, pak, pažnju na sebe u blockbusteru ”Bitka za Pacifik”, akcijskoj komediji ”Špijun koji me napucao” s Milom Kunis i Kate McKinnon te Disney+ seriji ”Ahsoka” iz svemira popularnih ”Ratova zvijezda”, dok ćemo je, kako je Veljko natuknio, iduće gledati u nastavku horor hita ”M3gan”.

image
Privatni album
 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 20:18