StoryEditorOCM

CINEPLEXX EAST Novi zagrebački multipleks otvoren projekcijom hrvatskih filmova

Piše PSD.
30. ožujka 2012. - 13:47
Novo zagrebačko multipleks kino "Cineplexx" otvoreno je sinoć u sklopu trgovačkog centra City Center One East "Danom hrvatskog filma", besplatnim projekcijama dugometražnih te kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova novije hrvatske produkcije.

Multipleks ima sedam dvorana s 961 sjedalom, a planira se da će prikazivati oko 150 filmova godišnje. Večerašnjim programom s isključivo hrvatskim filmovima to kino, koje od sutra počinje s radom, izražava potporu domaćoj filmskoj produkciji. Prema najavama i hrvatski filmovi trebali bi, uz najnovije svjetske filmske hitove, također biti na repertoaru novog kina.

Kino je otvorio predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja Antonio Nuić koji je rekao kako se povećavanjem broja kino dvorana povećava i broj mjesta na kojima se mogu prikazivati hrvatski filmovi, jača njihova vidljivost, a možda i broj gledatelja.

Projekcije u sklopu otvorenja počele su u poslijepodnevnim satima filmom "Koko i duhovi", koji je prošle godine vidjelo skoro 80 tisuća gledatelja, čime je to postao drugi najgledaniji hrvatski film u posljednjih deset godina. Na programu su i ljubavni film Igora Mirkovića "Noćni brodovi" te dokumentarni film o Dubravi "Na rubu" redatelja Tomislava Žaje.

U jednoj od dvorana Cineplexxa prikazuje se serija kratkih igranih, animiranih i dokumentarnih filmova snimljenih u posljednjih godinu dana u produkciji zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, među ostalim, dokumentarni film "Kelti" Đure Gavrana, kratki igrani filmovi "Zimica" Hane Jušić, "Prva dama Dubrave" Barbare Vekarić, "Room Service" Nede Radić i "Nebitno" Josipa Žuvana. Osim studentskih filmova tu je i kratki animirani film "Cvijet bitke" Simona Bogojevića Naratha.

Multipleks na Žitnjaku četvrto je Cineplexx kino u Hrvatskoj, od 2008. djeluje multipleks u Kaptol centru, a prije godinu dana otvorena su multipleks kina u Splitu i Osijeku, u zajedničkoj investiciji austrijskog Cineplexxa i hrvatskog partnera Continental grupe.

Nakon potpisivanja Joint Venture ugovora o suradnji prije četiri godine, Continental film i vodeći austrijski kino prikazivač Cineplexx krenuli su u širenje tog brenda u Hrvatskoj i regiji. Uz hrvatske gradove, otvoreni su još multipleksi u Beogradu, Kragujevcu i Podgorici, a u rujnu ove godine otvorit će se i prvi multipleks u Skopju.
PSD, HINA
FOTO: CINEPLEXX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 13:46