StoryEditorOCM
Kulturadan uoči 'dana d'

'2012 Countdown' premijerno u 'Cineplexxu' za sutrašnju apokalipsu

Piše PSD.
20. prosinca 2012. - 13:22
U dvorani 1 splitskog multipleksa “Cineplexx“ večeras u 19 sati bit će održana besplatna prijateljska premijera filma “2012 Countdown“ Srećka Žitnika. S obzirom da je tema filma vezana za vjerovanja vezana za Maye o “apokaliptičnom“ 21. prosincu. 2012, premijera 20. prosinca 2012. je idealan datum, dakle dan prije dana D.

- Nakon što sam šest mjeseci radio na animaciji koja se zbiva u svemiru, rodio mi se nastavak priče u glavi. Tako sam je i napisao (u obliku scenarija) i onda odlučio (što je bio veći SF od same priče) da snimim i film. Kupio sam polovnu kameru, posudio ostale neke sitnice i uz pomoć prijatelja počeo snimati. Sam sam snimao, sam post-producirao, komponirao glazbu, sinhronizirao, preveo sa engleskog (na kojem je scenario pisan) radi titlovanja, itd, itd. Sve je samofinancirano, a budžet nije prešao tri znamenke. Glumci su dolazili, odlazili, ali oni najvjerniji su ostali i tako, nakon godinu dana nespavanja, moja fiks ideja se ostvarila – izjavio je Srećko.

Premijera filma je besplatna, a za doći do ulaznice dovoljno je "lajkati" službenu Facebook stranicu filma "2012 Countdown" i biti među prvih 100-tinjak koliko dvorana ima mjesta. Više informacija pronađite na webu filma.

PSD
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2023 14:00