StoryEditor
Kolumnejedinica na Šahtjor

Marko Didić: Olympiakos će pobijediti Dinamo u grotlu Pireja

Piše PSD.
3. studenog 2015. - 11:00
Tri od pet pogodaka nije rezultat sa kojim se mogu pohvaliti, a pogotovo me boli što sam igrao pobjedu Dinama u Splitu, a urednik je to moje kladiteljsko mišljenje još i stavio u naslov kolumne. Zbog Lige prvaka i Europske lige ova kolumna ide i utorkom pa idemo sada ostvariti puni dobitak što će s obzirom na težinu parova biti dosta teško.

Olympiakos u Pireju će pobijediti zagrebački Dinamo, no to će ovaj put biti zasluženo za razliku od zagrebačke utakmice. Modri nisu u dobrom rezultatskom tonusu, a nedostaje im i nekoliko igrača i ne vidim kako u grotlu Pireja mogu išta više izvući od poraza.

Real Madrid i PSG su prvu utakmciu odigrali na način da do sudnjeg dana ne bi pao gol, ali mislim da će se sada u uzvrat slušati druga pjesma. Obje ekipe misle da mogu biti prve na ljestvici, a u oba projekta je toliko uloženo da bi bila tragedija da PSG i Real ne odu u drugu fazu natjecanja. Zato na ovoj utakmici igram da će biti postignuta dva do tri gola bez obzira što ni jedni ni drugi nisu baš kompletni.

Šahtjor našeg Darija Srne još nema ni jednu pobjedu u svojoj skupini i ako žele dohvatiti barem treće mjesto koje ih vodi u Europsku ligu morat će se potruditi dobiti švedski Malmo koji ih je pobjedio u prvoj utakmici. Bit će teško, ni koeficijent za domaćine nije velik (1,50), ali "rudari" nemaju izbora i tu igram jednicu.

Sevilla ove godine igra poprilično slabo u španjolskoj ligi, a sada dočekuju Manachester City. Ako žele barem nastupati u Europskoj ligi domaćini će morat krenuti na pobjedu što će dovesti i do otvorene igre s obje strane pa na toj utakmici igram da će biti postignuta više do dva gola.

Više od dva gola igram i na utakmici Roma - Bayer Leverkusen. Roma iz tri utakmice ima mršava dva boda, dva manje od svoga gosta koji je poprilično napadačka ekipa kao i domaćini. Gervinho i ekipa su izgubili u domaćem talijanskom ogledu protiv Intera i ozračje nije baš najbolje.

Ali sila Boga ne moli i domaćini jednostavno moraju negdje sakupiti i bodove koji će im garanitrati barem Europsku ligu i zato moraju krenuti odmah u eutanaziju njemačkog gosta koji im svojim kontrama sigurno neće ostati dužan.

marko didić
foto: srđan vrančić / cropix

Pet u glavu:

1. Olympiakos - Dinamo 1
2. Real - PSG dva ili tri gola
3. Šahtjor - Malmo 1
4. Sevilla - Mancheste City više do 2 gola
5. Roma - Bayer Leverkusen više od 2 gola

SRETNO!

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 08:36