StoryEditor
Kolumnejedinica na švedsku

Marko Didić: Igram na pobjedu BiH protiv Irske u Zenici

Piše PSD.
13. studenog 2015. - 11:00
Ovaj vikend nam je izbor parova sužen jer osim tri prve kvalifikacijske utakmice "baraža" za odlazak na EP u Francuskoj i nešto parova druge talijanske lige i nemamo neke ozbiljen parove za odigrati.

BiH gotovo kompletna na Bilinom Polju u Zenici dočekuje kartoniranu Irsku (stoper Jonathan O'Shea i veznjak Jonathan Walters) i tu očekujem njihovu pobjedu te igram jedinicu. Pjanić i Džeko su u formi, ozračje je fenomenalno, a za Irsku osim ozlijeđenog napadača Longa ne mogu nastupiti ni prva golmana Given, ni drugi Elliot koji također imaju problema sa ozljedama.

Ako neće "zmajevi" u prvom susretu izigrati vatru, onda i nisu zaslužili odlazak u Francusku i zato igram jedinicu.

Ukrajinci nisu imali sreće u dodatnim kvalifikacijama ravno pet puta.Sada pokušavaju šesti put i na utakmici sa Slovenijom igram njihovu pobjedu. Konoplyanka je u formi u Sevilli, a i reprezentatici iz Šahtera i Dnjipra su stalno u teškim europskim utakmicama te će to iskustvo igranja ozbiljnih utakmica presuditi u korist Ukrajinaca te igram jedinicu.

Šveđani su za tri zrna na pješčanom satu bolji od susjeda Danaca koji su u svojoj grupi bili gori i od Albanije (koja se tek nogometno rađa) i tu igram jednicu. Utakmica će biti zatovrena, a mislim da su domaći bolji za petu i rep Zlatana Ibrahimovića.

Spezia je došla u krizu loših rezultata i mora pobjediti Cagliarija koji "mete sve živo". Kako nisam siguran u ničiju pobjedu igram više od dva gola na utakmici. Ovaj susret možda odlučuje i o sudbini trenera domaćih Nenad Bjelice koji mora pobjediti, a Cagliari i inače napada svakoga i svugdje te ovdje uisitnu mislim da će biti golova.

Malo će teže golovi padati na utakmici Cesena - Bari i da domaćinima igra BIH reprezentativac Đurić,ne bi dvojio u pobjedu, ali bez njega će to biti teže. Bari se zna braniti (nekada to rade i na svom terenu) pa na toj utakmiciiigram da će biti postignuta dva ili tri gola.

marko didić
foto: AFP

Pet u glavu:

1. BiH - Irska 1
2. Ukrajina - Slovenija 1
3. Švedska - Danska 1
4.Spezia - Cagliari više od 2 gola
5. Cesena - Bari dva do tri gola

SRETNO!


Izdvojeno

08. kolovoz 2020 07:54