Kolumnepet u glavu

Evo zašto igram na Hajdukovu pobjedu protiv Splita...

Piše Marko Didić
11. prosinac 2015. - 11:00

Nakon utakmica Lige prvaka i Europske lige nastojat ću izbjeći klubove koji su igrali u tim natjecanjima tijekom tjedna. Prvu utakmicu igram već u petak gdje Mainz na svom terenu dočekuje Stuttgarta i tu igram jedinicu.

Domaćini u zadnjih pet kola imaju četiri pobjede i samo jedan remi te su nakon lošeg starta poskočili na tablici. Doma su čak tukli i Wolfsburga koji je puno bolja ekipa od Stuttgarta. Gosti su predzadnji na tablici te će i oni morati napasti. Ali uzalud im trud.

Više od dva gola igram na utakmici Bursaspora i Vršajevićevog Osmanlispora (bivša Ankaraspor, op.a). Obje ekipe imaju užasne rezultate, ali i velike ambicije te će oboje jurnuti na pobjedu koja će dovesti do golijade. Ali da budem oprezan, ja ću se odlučiti za opciju ne za više od tri, nego za više od dva gola.

Hajduk bez kompletne lijeve bočne linije (Milić -Tudor) dočekuje Splita kojemu ne igraju desni bek Obšivač i zadnji vezni Vidović. Na toj utakmici igram Hajdukovu pobjedu jer se ništa drugo ni ne usudim igrati nakon dobrog bijelog niza. Pomilovani Jefferson koji je protiv Dinama odigrao sjajnu utakmicu je jezičac na vagi i dodatni atom za dobru atmosferu u bijelom taboru.

Mnogi stavljaju ogromne novce na gostujuću pobjedu Maribora u Kopru. Ja ću biti oprezan pa neću staviti tolike novce, ali ću i ja odigrati dvojku. Koper je napustio njegov dojučerašnji vlasnik Ante Guberac iznerviran lošim rezultatima i činjenicom da nikako nije mogao izgraditi respektabilan klub.

U Kopru je poprlično rasulo, a ljudi iz gradskih struktura su preuzeli klub te su počeli dovoditi sve i svašta. Maribor je pod trenerom Krunoslavom Jurčićem nastoji uhvatiti priključak u vrhu tablice sa ljubljanskom Olimpijom i ovdje će učiniti sve da pobjede.

Od kada je prije šest kola došao na trenersku klupu Almerije, trener Joan Carrillo je zabilježio šest remija. Podkradali su ih i suci, te je klub došao u zonu ispadanja i iz druge lige. Ovdje dočekuju susjeda na tablici Huescu i na ovoj utakmici konačno igram na pobjedu Almerie.

Carrillo je veliki motivator (napravio čudo sa mađarskim Videotonom,op.a), a momčad Almerije je gotovo ista kao kada su igrali u Primeri, te im je trener očigledno očistio atome straha i ulio samopouzdanje.

marko didić
foto: vladimir dugandžić / eph

Pet u glavu:

1. Mainz - Sttutgart 1
2. Bursapsor - Osmanlispor više od 2 gola
3. Hajduk - Split 1
4. Koper - Maribor 2
5. Almeria - Huesca 1

SRETNO!

 

#MARKOVX