StoryEditorOCM
GastroURADI SAM

Sa samo nekoliko štapića cimeta i dobrim maslinovim uljem dobit ćete čaroliju; mirisni pupoljci i koža biti će vam zahvalni

Piše MOZAIK SD
14. veljače 2022. - 16:55

Ostalo vam je cimeta od Božića a ni zaliha maslinovog ulja vam nije 'presušila'. Imamo super recept za tijelo i dušu!

Uzmite nekoliko štapića cimeta i stavite ih u staklenku, a zatim ulijte maslinovo ulje, savjetuje portal Najžena, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Poklopite staklenku i ostavite na tamnom i hladnom mjestu oko 14 dana. Ne zaboravite je svakodnevno protresti kako biste pomiješali cimet i maslinovo ulje. Nakon dva tjedna dobit ćete domaće ulje od cimeta. Njegov miris će vas očarati.

image
Chassenet/AFP

Takav proizvod ima vrlo široku primjenu. Bit će korisno za njegu, zdravlje i opuštanje, pa čak i u kuhinji.

Kombinacija maslinovog ulja i cimeta savršena je mješavina i za učvršćivanje te mršavljenje.  Redovite masaže ovom "uradi sam" kozmetikom poboljšat će izgled kože i učiniti da celulit nestane.

Prije prve uporabe, ipak, svakako napravite alergijski test. Cimet je vrlo učinkovit, ali može i iritirati ili izazvati alergije.

Napravite svoje ulje od cimeta za glavobolje i živce. Njegov umirujući miris i umirujuća svojstva čine ulje cimeta izvrsnim lijekom za glavobolju. Također će vam pomoći da se nosite sa stresom i opustite se. Može vam pomoći da zaspite zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima.

Dovoljno je lagano utrljati malu količinu proizvoda na sljepoočnice. Vrijedi se prepustiti opuštajućoj masaži lica.

Cimetovo ulje možete koristiti i za deserte, kolače ili čak salate ili jela od mesa. Masnoća je odlično otapalo i nositelj okusa, pa ovo može biti vrlo inovativna promjena u vašoj kuhinji. 

Ima niz korisnih svojstava, baktericidna i protuupalna svojstva, može pomoći kod mučnine, poboljšati apetit i olakšati koncentraciju.

Stoljećima se koristio kao lijek za poboljšanje cirkulacije, oralnu higijenu, probavne probleme, bolove u mišićima i menstrualni ciklus. Bio je to i lijek za prehladu, objavio je Najžena.

28. travanj 2024 09:16