StoryEditorOCM

Učenici konačno uselili u novu školu u Bijaćima

Piše PSD.
24. travnja 2014. - 15:40
Oko 740 učenika Osnovne škole “Bijaći” iz Kaštel Novoga u četvrtak je sjelo u klupe u novoj školskoj zgradi, a njhovoj sreći i veselju nije bilo kraja.

Kako sve ne bi proteklo bez problema, pobrinuli su se oni nešto stariji koji su posljednjih dana postavljali bezbroj pitanja i primjedbi o tome zašto se škola otvorila prije dva tjedna, a učenici još uvijek nisu sjeli u nove klupe, te kako je djeci put do škole nesiguran po neuređenim prometnicama.

S njima se nisu složili predstavnici Vijeća roditelja i Školskog odbora škole “Bijaći”, kao ni ravnateljica Jadranka Šošić, koji su ustvrdili da su mnogi zaboravili da su u tijeku ta dva tjedna bili proljetni praznici te da je bilo potrebno završiti prometnicu ispred ulaza u školu, što je do četvrtka ujutro i urađeno.

- Ne znam kome je u interesu stvarati afere kojih nema. Nama je važna samo sigurnost naše djece i dobri uvjeti za rad, pa da su se djeca preselila i tek u rujnu, mi bismo bili zadovoljni - kazala nam je jedna od roditelja Dijana Ivančić.

Sličnog su mišljenja i ostali roditelji, koji su kazali kako se nadaju da će uskoro biti završeni radovi i na ostalim prometnicama te kako će uskoro biti postavljeni i najavljeni semafori.

Gradonačelnik Ivan Udovičić, koji je zajedno s pročelnicom Sandrom Zokić, tijekom jutra posjetio učenike u novoj školskoj zgradi, obećao je završetak radova za koji dan.

- Kad se izvode neki radovi, uvijek su moguće nepredviđene okolnosti, pa smo tako naišli i na probleme otkupa zemljišta, probleme s premještanjem instalacija i slično, zbog čega su se radovi malo usporili. No, radi se o velikom i vrijednom projektu koji treba gledati pozitivno - kazao je gradonačelnik.

Zadovoljni ovim preseljenjem bit će i kaštelanski gimnazijalci, koji bi već sljedećeg tjedna trebali preseliti u staru zgradu škole “Bijaći”, a posebno učenici škole u Kaštel Gomilici, koji će nakon odlaska gimnazijalaca imati dodatni prostor. 

J. ŽARKO
Foto: Zvonimir Barišin / CROPIX



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 02:10