StoryEditorOCM
DalmacijaAJMO, DICO

U Bijaćima će se rađati prvaci

10. veljače 2016. - 00:30
Kastela, 080216. Nova sportska dvorana Osnovne skole Bijaci. Na fotografiji: ravnateljica Jadranka Sosic u sportskoj dvorani Osnovne skole Bijaci. Foto: Vladimir Dugandzic/CROPIX

Nakon što su uselili u najmoderniju školu na području Splitsko-dalmatinske županije, učenici Osnovne škole "Bijaći" iz Kaštel Novog, ali i članovi brojnih sportskih klubova s područja Kaštela, uskoro će na korištenje dobiti novu sportsku dvoranu, čije se otvorenje očekuje do kraja ovog mjeseca.

Reporteri Slobodne Dalmacije prvi su zavirili u nove sportske prostore koji se protežu na više od 2200 četvornih metara, za čiju je izgradnju zajedno s vanjskim igralištima Splitsko-dalmatinska županija izdvojila gotovo 15 milijuna kuna. Impresivno sportsko zdanje izgrađeno je prema suvremenim standardima, pa tako dvorana ima kompletne pristupe za invalide, brojne svlačionice, kako za učenike, tako i za učitelje, pomične tribine s oko trista sjedećih mjesta, a po potrebi se može ograđivati i biti trodijelna.

- Izgradnja dvorane započela je 2013. i trajala je dvije godine. Radovi su završeni, dobili smo uporabnu dozvolu, a dvoranu je prošle srijede obišlo i povjerenstvo Ministarstva obrazovanja. Sav novac za gradnju osigurala je županija. Potpuno smo sigurni da će dvorana, uz koju se nalaze i vanjska igrališta, zadovoljavati sve potrebe djece u školi, ali i svih onih s područja Kaštela, te sportskih klubova koji će je koristiti - kazao nam je Tomislav Đonlić, županijski pročelnik za školstvo.

Ravnateljica škole Jadranka Šošić, koja je jučer s učenicima zaigrala odbojku, veseli se skorom otvorenju dvorane, a ovim putem zahvalila je Županiji koja je dvoranu izgradila i potpuno opremila.

- Dvorana je moderna i besprijekorna i vjerujem da će biti pravi dragulj u sportskoj kruni našega grada. Kaštela su sportski grad, a sigurna sam da će i naši učenici u ovoj dvorani napraviti svoje prve sportske korake i potom izvan Kaštela i Hrvatske širiti slavu svojih uspjeha. Ova dvorana bit će od velikog značenja za naše učenike - dodala je ravnateljica Šošić, spominjući i zasluge aktualnoga kaštelanskoga gradonačelnika Ivana Udovičića, koji je u vrijeme pokretanja druge faze izgradnje škole, koja je obuhvatila izgradnju ove dvorane, bio pročelnik u Županiji.

Očekuje se da će na otvaranje dvorane doći i Predrag Šustar, novi ministar obrazovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 17:25