StoryEditorOCM
Dalmacijaizložba bračkoga Michelangela, slikara Ivana Petrovića, u crkvici sv. martina PRIVUKLA veliku pozornost

SUPETARSKI TIMBRI ‘Vidim susidovu facu, a di je moja?’

Piše PSD.
4. srpnja 2010. - 11:31
U prigodi 50. obljetnice svoga stvaralačkog rada, doajen bračkog slikarstva Ivan Petrović Michelangelo priredio je u obnovljenoj supetarskoj crkvici sv. Martina zanimljivu izložbu pod nazivom “Supetarski timbri”.

Izložio je šezdesetak portreta Supetrana, koji su zanimljivi svaki na svoj način. Ima tu nastavnika, činovnika, svećenika, direktora, ali i težaka, ribara, zanatlija i čistača. Svi oni na svoj način svjedoče svoje vrijeme i događaje.

Pokraj svakog portreta nalazi se i fotografija osobe, a izradio ih je Luka Dragičević. Izložbu su, u nazočnosti brojnih posjetitelja, otvorili supetarski župnik don Andro Ursić i Jasna Damjanović, ravnateljica Centra za kulturu Brač.

Mnogi su došli vidjeti svoje izložene “face”. Među posjetiteljima je bilo i časnih sestara, što najbolje svjedoči koliko je zanimanje izazvala izložba.

‘Evo, i mi imamo svoga Lenjina’

 - Evo, i Supetar ima svog Lenjina, zaključila je jedna posjetiteljica ne skidajući pogleda s portreta nalik sovjetskom revolucionaru.

I časne sestre su s posebnim zanimanjem razgledavale izložbu, prepoznavši sugrađane koje često susreću u ovom bračkom središtu
 - Kako to da je tu na slici faca moga prijatelja i susjeda, a moje nema?, bilo je jedno od pitanja.

 - Moraš čekati red, uslijedio je odgovor.

Pala je i pokoja šala i primjedba, a zbog velikog zanimanja, supetarski slikar Ivan Petrović najavio je da će za iduće ljeto pripremiti novi ciklus portreta. Na znanje onima čije “face” ovaj put nisu našle mjesto na zidovima crkvice sv. Martina.

Tekst i snimke ivica radić 
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 10:36