StoryEditor
Crna kronikaSMETAO IM SRPSKI

Zločin iz mržnje: četiri mjeseca nakon incidenta u Supetru podignuta optužnica za napad na sezonce

Piše Vladimir Urukalo
18. listopada 2019. - 20:58
Napadnuti sezonci u Supetru prošlog ljeta

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo je, četiri mjeseca nakon napada na sezonske radnike u Supetru na otoku Braču, podiglo optužnicu protiv dvojice 19-godišnjaka iz Splita i 22-godišnjaka iz Pučišća zbog nasilničkog ponašanja iz mržnje prema četvero sezonaca.

Nakon divljačkog napada u Supetru, cijeli grad je zamuknuo, ali dok je ljudi kao što je Tomo, Hrvatska još nije propala; Gradonačelnica: 'Junaci' su napali i curu koja nema 50 kila

Razgovarali smo s vatrogascem koji se suprotstavio napadačima u Supetru, evo što nam je rekao; Taksist opisao kako je uspio potjerati nasilnike​

Osim toga, 22-godišnjak je optužen za nanošenje teške tjelesne ozljede supetarskom vatrogascu, koji je tog nedjeljnog jutra hrabro priskočio u pomoć napadnutima.

ODO ih tereti da su tog jutra oko 4 sata na autobusnom kolodvoru, a nakon što su čuli da netko od sezonaca koji su prolazili govori srpskim jezikom, zajednički i dogovorno zbog netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti pristupili žrtvama na naročito drzak i nepristojan način. Kako bi ih doveli u ponižavajući položaj, okrivljeni su fizički nasrnuli na njih i udarali ih rukama i nogama.

Jedna je 21-godišnja žrtva zadobila hematom na prijelazu zatiljka u vrat, hematom na desnom ramenu i ogrebotine na laktovima i koljenima. Druga 22-godišnja žrtva je od udaraca dobila kontuziju lijevog oka, treća 21-godišnja žrtva zadobila je kontuziju na čelu, hematom na bradi i više hematoma po leđima, dok je 19-godišnja djevojka zadobila frakturu prsta.

Vatrogascu je, pak, slomljen nos s pomakom kosti, od udarca koji mu je zadao njegov 22-godišnji kolega iz DVD-a Pučišća koji je tada, stoji u optužnici, bio pod utjecajem alkohola i više vrsta droga.

#SUPETAR# NAPAD# ZLOČIN IZ MRŽNJE# NAPAD NA SEZONCE

Izdvojeno

06. srpanj 2020 15:12