StoryEditorOCM
Dalmacijaimotski

Radnici "Autopoduzeća" prijete blokadom granice s BiH

Piše PSD.
11. studenog 2008. - 20:01

Ukupno 156 radnika “Autopoduzeća Imotski” d.d. u stečaju, koje je već prodano Ivici Zovku za 17 milijuna kuna, božićne blagdane čekat će nemirni. Naime, još im ne stižu zarađene plaće u iznosu od oko 2,8 milijuna kuna, koje im duguje država.

- Ako nam se do tada ne isplate naše plaće, od kojih je država ubrala doprinose, ostaje nam blokirati granične prijelaze s BiH - rečeno je na skupu radnika u krugu te tvrtke. U stečajnu masu nije ušla ni imovina istoimenog poduzeća u Zagrebu ili barem novac od prodaje toga poduzeća, svjesno se propustilo naplatiti pet milijuna kuna od tog poduzeća, iako su bila u posjedu stečajnog dužnika.

Također, imovina poduzeća prodavala se po odluci za koju nisu glasovali radnici-vjerovnici. Da se razlučno pravo prodavalo posebno, po Stečajnom zakonu i uputama Visokoga trgovačkog suda, u stečajnu masu ušlo bi po toj osnovi više od 15 milijuna kuna. Priča se da je Stanicu za tehničke preglede vozila Ivica Zovko prodao tvrtki “Eurodaus” d.o.o. Split kao solidarnom dužniku za 11 milijuna kuna.

Dakle, za te dvije nekretnine dobio je 26 milijuna kuna ili devet više nego se dobilo za svu imovinu poduzeća. Pitaju se zbog čega država nije intervenirala na bezbroj njihovih dopisa, a također ni USKOK, kojega su posjetili više puta s dokumentacijom u kojoj je vidljivo da je bivša uprava “Autopoduzeća” činila prekršaje. Zamjeraju i stečajnom upravitelju Ivanu Šteki što nije prijavio bivše vlasnike, zaključili su radnici. Neslužbeno, sadašnji vlasnik ima namjeru prodati još neke nekretnine u krugu “Autopoduzeća” kako bi, navodno, tu bio trgovački centar.

Braco ĆOSIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2024 07:52