StoryEditorOCM
ArhivaIZBOR NAJBOLJEG OBITELJSKOG I MALOG HOTELA 2013. ‘Adriatic’, Orebić ****

Satkan od povijesti i elegancije

Piše PSD.
29. kolovoza 2013. - 22:50
Boutique hotel “Adriatic” nalazi se u Orebiću, kolijevci pomorskih kapetana i brodovlasnika. Skriven među kapetanskim kortama kao najljepša ruža hotel “Adriatic” svojim autohtonim unutarnjim uređenjem čuva sugestivno ozračje povijesne rezidencije koja je u srcu Orebića ugošćavanje preobrazila u pravu umjetničku formu. Zgrada koju je obitelj Mikulić pretvorila u hotel, prvi se put spominje u petnaestom stoljeću kao zavjetna crkva sv. Stjepana.

Slijedeći najstrože kriterije restauracije danas je tu luksuzni hotel s ekskluzivnim restoranom, satkan od povijesti, elegancije i ljubavi prema turizmu koja se u obitelji Mikulić njeguje više od 45 godina.

Hotel “Adriatic” s 4 zvjezdice je povijesno kapetansko boravište elegantno i bogato šarmom, s prostorima brižno osmišljenima do najsitnijeg detalja uz besprijekornu uslugu, koja gosta stavlja u središte pozornosti s ciljem da se osjeća kao u svojoj kući.

Sobe su uređene kao kapetanske odaje i svaka nosi ime jednog od jedrenjaka koji je bio u vlasništvu orebićkih brodovlasnika. U sobi je slika jedrenjaka i kratak opis, tako da se gostu približi to davno vrijeme i uljepša doživljaj.

Dojmovi koji se rađaju tijekom boravka u Orebiću, u čudesnom hotelu prepunom šarma kao što je hotel “Adriatic”, povezani su s profinjenim starinskim namještajem, oplemenjenim pokućstvom, antiknim dodacima, a uslugama se pridružuje srdačna gostoljubivost stručnog osoblja, kojem je drago otkriti divote Pelješca, a posebno Orebića vršeći predbilježbe za izlete i posjete uz vodiče, predlažući klasične ili alternativne rute dajući dragocjene savjete za posjet Dubrovniku, Korčuli, Mljetu, Međugorju, Mostaru...

Restoran je uređen kao replika posljednjeg orebićkog jedrenjaka. Tik uz more gostima se nude jela spremljena po tradicionalnoj recepturi uz vrhunska pelješka vina.

Hotel priča priču o važnosti pomorstva za ovaj kraj. Brojni su muzejski eksponati izloženi u cijelom hotelu, kao i povijesne fotografije.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:35