StoryEditorOCM
ArhivaIZBOR NAJBOLJEG OBITELJSKOG I MALOG HOTELA 2013. ‘Vestibul Palace’, Split ****

Carska usluga u carskom hotelu

Piše PSD.
28. kolovoza 2013. - 22:02
U prostoru carske palače svaki gost dobiva i carsku uslugu”, napisao je jedan od gostiju splitskog hotela “Vestibul Palace” u knjizi dojmova, ilustrirajući tako u najkraćem osnovu poslovanja tog malog luksuznog hotela u samom srcu Dioklecijanove palače, koji se po mnogočemu razlikuje od drugih sličnih.

Odabirući za mjesto pružanja vrhunske turističke usluge baš prostore koji su nekada služili rimskom caru za dnevni boravak i ugodno provođenje umirovljeničkih dana u svojoj rezidenciji, kvaliteta i sadržajnost tog boutique hotela razlog su zbog kojega je stekao ugled daleko izvan Hrvatske. Potvrda tome na najbolji je način bilo i uvrštenje “Vestibul Palacea” u svjetsku grupaciju od 500 najluksuznijih malih hotela “Small and Luxury Hotels of the World”.

Biti gostu na raspolaganju 24 sata za sve njegove želje i ideje, sugerirati im gdje otići, što jesti, kamo se provesti, voziti ih vlastitim brodom na otoke, nabavljati im ulaznice za sva događanja koja ih zanimaju, samo su dio usluga koje hotel pruža.

O usluzi u njegovih 11 soba brine se čak 13 stalno zaposlenih. Upravo je zbog toga taj baštinski hotel priča koju gosti svakim danom iznova otkrivaju u prostranim i moderno adaptiranim sobama s dijelovima tisućljetnih originalnih zidova palače, koji su sljubili milenijsko trajanje tog spomenika svjetske kategorije sa suvremenim arhitektonskim i dizajnerskim idejama.

Dobio je stoga taj hotel i niz priznanja struke za rješenja koja su od minimalnog, uskog i trošnog prostora stvorila mjesto vrhunske ugode i doživljaja, staklenih stijenki i mramornih stepenica, malog atrija i, prije svega, velike kvalitete usluge.

“Pristup je svakom gostu poseban i drukčiji, o svakom se raspitamo i prije njegova dolaska doznamo što voli, što ne voli, što mu smeta, te čime bismo ga mogli ugodno iznenaditi”, kažu domaćini.

Po goste se dolazi u zračnu luku, vozi ih se i do Dubrovnika ako treba, automobil im se čuva i parkira, a prtljaga im se donese u sobu da ni ne znaju kako, jer sve je to dio usluge koja im se jamči.

A kad ujutro doručkuju na malom trgu iza carskog Vestibula, u sjeni tisućljetnih kamenih zidova carske palače, dok nekoliko metara dalje odjekuje pjesma dalmatinske klape koja tu dočekuje goste i ispraća ih, doživljaj je potpun, a sjećanje trajno.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:15