StoryEditorOCM
ArhivaIZBOR NAJBOLJEG OBITELJSKOG I MALOG HOTELA 2013. ‘Park’, Hvar ****

Barokna palača za uživanje na Hvaru

Piše PSD.
27. kolovoza 2013. - 22:14
Zgrada današnjeg hotela “Park” na Goljavi izvorno je palača stare hvarske obitelji Ivanić. Podigao ju je krajem 16. stoljeća imućan i ugledan član obitelji Markantun, na mjestu nekoliko starijih prizemnica. Palača je bila dvokatnica reprezentativnih dimenzija, s vrtom na južnoj strani, a po stilskim odlikama pripadala je baroku, pa je, s obzirom na vrijeme gradnje, najraniji primjer stambene barokne zgrade u Hvaru.

Današnji skladni bijeli hotel i njegovih 15 soba, uređenih i opremljenih za opuštajući odmor, predstavljaju luksuz protkan šarmom. Nakon temeljitih i opsežnih radova na konstruktivnoj sanaciji zgrade, adaptaciji unutrašnjosti i vanjštine, te adaptaciji vrta ispred zgrade, “Park” je ponovno otvoren 2006. godine, i to kao jedan od najljepših i najbolje opremljenih u Hvaru.

Sve sobe su okrenute prema jugu i imaju pogled od kojeg zastaje dah, prema hvarskoj luci i Paklinskim otocima. U sobama goste čekaju ručnici za plažu, kao i kišobrani. Želeći gostima ponuditi ugodan interijer, zidove soba i hodnika ukrasili su umjetničkim slikama vrhunskih domaćih autora. U kuhinji se uglavnom spravljaju autohtona, dalmatinska jela, a suvremeni klimatizacijski uređaji su i na hotelskoj terasi na kojoj se uživa u gastronomskim specijalitetima kuće.

Gostima je, uza sve ljepote i znamenitosti Hvara, na raspolaganju i mogućnost izleta klimatiziranim hotelskim mini busom, kojim se obilaze manje poznata otočna mjesta poput Brusja i Velog Grablja, polja lavande gdje se miris te eterične biljke spaja s mirisom mora i soli. Izlet obuhvaća i Vidikovac, točku s koje se pruža jedinstven pogled na otok, more i susjedni Brač, ali i obilazak ribarskoga gradića Vrboske, u prekrasnoj uvali na sjevernoj strani otoka Hvara.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:01