StoryEditor

Burger od slanutka idealno je jelo za kraj dana, osim što je hranjivo neće teško pasti na želudac

Piše Native studio SD
2. veljače 2021. - 10:52

PRVI TJEDAN

SUBOTA (6. veljače)

PROSO S POVRĆEM I SIROM

  • Proso isprati te kuhati u 2.5x više vode 25min
  • Skuhati povrće te ga pomiješati s prosom i kravljim sirom ''na salatu''

___________________________________________________________________

DRUGI TJEDAN

PETAK (12. veljače)

NAMAZ OD SARDINE

  • Luk izrezati na male komade te izblendati sve napisane sastojke zajedno

___________________________________________________________________

TREĆI TJEDAN

SRIJEDA (17. veljače)

POLPETICE OD TIKVICA

  • Naribati jednu tikvicu 
  • Dodati 2 jaja Marinero, mladi sir i integralno brašno ČM
  • Pržiti na ulju, a poslije postaviti na kuhinjski papirnati ručnik da se mast upije

PETAK (19. veljače)

TORTILJA

  • Ugrijati tortilju na tavi
  • Sitno nasjeckati povrće i pomiješati sve sastojke
  • Koristiti ih kao smjesu za punjenje tortilje

NEDJELJA (21. veljače)

SALATA S KUSKUSOM

  • Kuskus preliti s 2x više vrele vode, te čekati 10-ak min dok se ne skuha
  • Na maslinovom ulju popržiti luk i sitno sjeckanu brokulu
  • Dodati iskuhani kuskus i grašak, začiniti solju, paprom, kurkumom, chilijem
  • Ohladiti smjesu i dodati sir 

___________________________________________________________________

ČETVRTI TJEDAN

SRIJEDA (24. veljače)

BURGERI OD SLANUTKA

  • Izblendati  slanutak, luk, češnjak i sezamove sjemenke
  • Pomiješati smjesu s jajem i krušnim mrvicama
  • Ugrijati pećnicu na 200 stupnjeva, napraviti male burgere i peći 15 min
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 10:36