StoryEditorOCM
Zadar plusZA BOLJI STANDARD

Student Juraj Šantorić nakon obrane završnog rada "prosvjedovao" ispred zgrade bivšeg Socijalnog: "Želimo pravo na studentski smještaj!"

Piše Zadarski.hr
26. rujna 2023. - 09:20

Javne akcije (reakcije) zadarskih studenata postale su zadnjih godina rijetke kao snijeg u kolovozu, pa je student Odjela za filozofiju Sveučilišta u Zadru Juraj Šantorić svakako privukao pažnju svojim istupom ispred zgrade bivšeg Socijalnog. 

- Danas sam obranio završni rad u kojem sam među ostalim promišljao obvezatni karakter znanja i obrazovanja, te važnost angažmana u kreiranju egalitarnog društva.

image

Student Juraj Šantorić

Juraj Šantorić Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Iako se samoj obrani na fakultetu nisam usudio pristupiti kao performansu jer mi je to prelazilo razinu komfora, sam čin akcije ipak je realiziran nakon obrane izvan fakulteta.

Dok sam u teorijskom radu tezu branio na primjeru performansa Vlaste Delimar "Pravo na orgazam iznad 60-te", u naknadnoj akciji referirao sam na "Pravo na studentski smještaj" kao gestu promišljanja boljeg studentskog standarda.

U akciji mi se pridružila kolegica Žaklina Rados, kojoj i ovim putem zahvaljujem na pokrenutoj peticiji i angažmanu - poručio je Juraj.

image

Student Juraj Šantorić

Juraj Šantorić Privatni Album/Slobodna Dalmacija

Nadamo se da će njegova akcija pomoći u promišljanju onih koji odlučuju o bivšem Socijalnom kao budućem Studentskom domu.

28. travanj 2024 12:57