StoryEditorOCM
DubrovnikSvi možemo doprinijeti

Grad Dubrovnik sudjeluje u akciji ‘Sat za planet Zemlju‘, ugasit će se rasvjeta na sjevernom i zapadnom dijelu zidina

Piše dv
22. ožujka 2024. - 15:41

Grad Dubrovnik će se i ove godine pridružiti akciji „Sat za planet Zemlju“ Svjetske organizacije za zaštitu prirode WWF (World Wide Fund for Nature). Tim povodom u subotu, 23. ožujka od 20:30 sati na sat vremena ugasit će se rasvjeta na sjevernom i zapadnom dijelu zidina - od Revelina do Pila odnosno do tvrđave Bokar te Stradun.

Ovogodišnji Sat za planet Zemlju usmjeren je na pojedinačne akcije koje svatko od nas može napraviti kako bi dao svoj doprinos zdravlju planeta, a samim time i zdravlju nas, ljudi. Sat za planet Zemlju savršena je prilika za solidarnost, zajedničku brigu o drugima i o sebi. Stoga ovim putem pozivamo sve građane, pojedince i poslovne subjekte da se priključe inicijativi gašenjem rasvjete u svojim domovima, odnosno svojim prostorima.

Sat za planet Zemlju započeo je 2007. godine u Sydneyu kao simbolični događaj gašenja svjetla, dok se danas obilježava u više od 180 zemalja i teritorija. Hrvatska se ovoj inicijativi priključila još 2009. godine, a broj gradova koji sudjeluju raste iz godine u godinu. 

25. travanj 2024 16:17