StoryEditorOCM
Zadar plusSMJENA GENERACIJA

Nakon dolaska Doris Pinčić, HTV-ova voditeljica ‘spala‘ na 15 minuta i zbog stresa otišla na bolovanje; ‘Nikad nije iritirala‘, žali za njom kolegica

Piše Slobodna Dalmacija
27. veljače 2020. - 19:54

Iako je u posljednje četiri godine bila zaštitno lice jedne od najdugovječnijih emisija HRT-a, “Dobro jutro, Hrvatska”, Ljiljani Vinković voditeljski je angažman u tom projektu preko noći otkazan.

Dogodilo se to početkom veljače, nakon što se voditeljskom timu pridružila Doris Pinčić Rogoznica, a jednaka je sudbina zadesila još jednu voditeljicu te emisije, Ivanu Vilović.

Ljiljana je, kako doznajemo, tjedan dana bila na bolovanju, jer se odluka čelnih ljudi na televiziji dobrano odrazila na njezino zdravlje i uzrokovala stres dugogodišnjoj stalnoj zaposlenici Hrvatske televizije, iza koje ostaje mnogo zahtjevnih projekata koje je napravila.

- Ljiljana Vinković i dalje ostaje u sustavu emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, gdje će četvrtkom voditi rubriku “Stranci u Hrvatskoj”, a petkom će biti suvoditeljica u emisiji “Dobar dan, Hrvatska”.

Uz to, Ljiljana Vinković nastavit će raditi u svojem matičnom odjelu “Glazbeni sadržaji HTV” – odgovor je iz Odjela komunikacija državne televizije.

Sama voditeljica nije nam željela komentirati u kojoj je mjeri s ovim rješenjem svog radnog odnosa zadovoljna.

Istodobno, muške se voditelje te emisije, a to su Mirko Fodor, Davor Meštrović i Ognjen Golubić, nije diralo, odnosno, nije ih se zamijenilo mlađim voditeljima.

– Pa sjetimo se samo kad su “Dobro jutro” vodili Željka Fattorini i Drago Celizić. S guštom smo ih gledali. A bili su u godinama.

Za Ljiljanu Vinković mogu reći kako je prava dama, oduvijek je krasi savršena dikcija i toplina. Nikad nije iritantna pred kamerama, štoviše, tim toplim osmijehom šalje pozitivnu energiju i uvuče se gledateljima pod kožu.

Kućanice i umirovljenici naprosto je obožavaju i jako im nedostaje na televiziji. Godine ne smiju biti nikakav kriterij – rekla nam je jedna zaposlenica HRT-a koja je željela ostati anonimna.

28. travanj 2024 04:44