StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKO PLAVETNILO - BRAČNI PAR IZ SINGAPURA SEBI OSIGURAO DOM OD 35 KVADRATA

Mala kućica s velikim pogledom na zadarski kanal

24. kolovoza 2018. - 12:48
stan-090818

Priča ide nekako ovako: bračni par iz Singapura, recimo slučajno, ako u slučajnosti vjerujete, odabire Zadar za godišnji odmor, međutim toliko se u njega zaljubi da odlučuje da će to biti grad gdje će odsad ljetovati baš svake godine. Odlučuju kupiti nekretninu! Njihovi uvjeti su da ona bude maštovita, funkcionalna i da jedino što iz nje vide je - more.

Obraćaju se agenciji "Rea nekretnine" i oni im pronalaze baš to - kućicu na krovu zgrade na rivi s pogledom na umjetničku instalaciju Pozdrav suncu, otoke i čitav zadarski kanal. Riječ je o studio apartmanu veličine 35 četvornih metara, u čiji se jednostavan dizajn i funkcionalnost lako zaljubiti i preko fotografije. Ono što svakoga dodatno razoruža je, naravno, pogled s terase. Ova mala kućica s velikim pogledom i prije kupnje ovog bračnog para bila je u funkciji i služila je za iznajmljivanje turistima, no tada u vrlo lošem stanju, vrlo zastarjelog dizajna.

- Vlasnicima sam poslala idejni nacrt u siječnju ove godine i njima se svidio, možda najviše zbog staklene stijene koja dodatno otvara prostor i omogućuje im da iz studija vide more, što prije nije bilo moguće jer je postojao samo jedan mali prozor. Moja je sugestija također bila da kućicu urede po uzoru na sobu hotela s pet zvjezdica, da bi joj udahnuli dašak luksuza koji na odmoru svakako godi - rekla nam je Edita Kelečević iz "Rea nekretnina", koja se osim prodajom bavi i dizajnom interijera, pa je tako za ovaj bračni par njezina agencija učinila sve, od izrade nacrta, odabira opreme, rasvjete, do koordinacije s ostalim sudionicima u izvedbi.

Naime, kuću na krovu zgrade bilo je potrebno opremiti, a da se pritom zadovolje dvije funkcije: da bračnom paru kada dođe na ljetovanje služi kao dom, a da je istovremeno opremljena za iznajmljivanje turistima kada oni u njoj ne borave.

- Srušili smo zid koji je odvajao dnevni boravak od spavaće sobe i napravili drveni pregradni zid, na njega stavili TV jedinicu, a kabele spretno sakrili u njega. Odabrali smo boje svakom oku ugodne, sivu, smeđu i bijelu. Luksuz smo postigli i odabirom bijelih i crnih mramornih pločica u kupaonici, kao i crnim aluminijem na prozorima i vratima - opisuje Edita.

Pri opremanju kućice fokus je stavljen na hrvatske firme: plavi kauč na rasklapanje rađen je po mjeri u zagrebačkoj tvrtki Margalić, krevet je Perfecta Dreams, drvenu pregradu između sobe i boravka radila je tvrtka Studio B iz Zadra, pločice su iz Zadar keramike, aluminijska stolarija također iz Zadra...

- Smatram da prilikom opremanja prostora prednost treba dati lokalnim proizvođačima koji su dokazano jednako kvalitetni kao i oni strani. Mislim da smo uspjeli u svom naumu, stvoriti ugodan i nenametljiv prostor, elegantnog izgleda, a funkcionalan poput hotelske sobe - zaključuje dizajnerica. I stvarno, ova mala ljepotica velikog pogleda, iako je takoreći u centru događanja u gradu, pruža mir, izolaciju, i vlasnicima, kao i drugim turistima, omogućuje odmor sa stilom.
 

30. travanj 2024 06:02