StoryEditorOCM
Zadar plusPOVIJESNI EKSKLUZIV

Fotografija iz 1968. otkriva da je legenda zadarske i hrvatske glazbe mogla biti i uspješan nogometaš! Timo Santini: "Braco je bio odličan bek“

Piše Ivica Gjergja
21. rujna 2023. - 16:40

Listajući i prebirući nogometnu arhivu uz pomoć Time Santinija, dugogodišnjeg igrača i pratitelja nogometnih zbivanja u Zadru i županiji, pronašli smo sliku juniora Bagata iz 1968. godine. Timo je sliku držao kao tajnu, a razlog je taj što je u ekipi staroj 55 godina na poziciji beka igrao poznati pjevač i velikan hrvatske glazbe Tomislav Braco Ivčić, kome je nedavno u čast na zadarskom Forum održan veliki koncert.

Ivčić je, prema riječima Time, bio odličan, nije ga se lako moglo proći. Zajedno su igrali te 1968. za Bagat kada su postali prvaci Dalmacije u juniorskom uzrastu, a najbolji strijelac bio je upravo - Timo!

Zaborav je, kažu, odlika starijih ljudi, no Timo nam je spremno ponudio sliku tadašnjih juniora Bagata, naravno, za one za koje pouzdano zna da su na slici.

S lijeva na desno, tu je najprije trener Nikica Slavica. Peti s desna je Tomislav Braco Ivčić, šesti je Dario Jurin, dugogodišnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore Zadar, a do njega Gordan Demo, nogometna legenda Posedarja. U ruci pokal kao najbolji strijelac drži Timo Santini, a do njega je vratar Ivan Braco Džaja.

Je li Tomislav dok je igrao nogomet pjevao bar vama u ekipi?

- O da, još kako je pjevao! Vidjelo se i tada da će biti dobar pjevač, a kako je bio uporan to je na koncu i postao. Da je nastavio nogometnu karijeru sigurno bi i tu imao uspjeha. Jednom riječju bio je svestran i uspješan, kazao je Timo. 

08. svibanj 2024 01:15