StoryEditorOCM
SportKOŠARKA: ABA LIGA

Zadar gost Cedevite Olimpije; Perinčić: "Ovaj put je situacija drugačija!"

Piše Ivica Gjergja
19. ožujka 2021. - 08:28

Samo dan kasnije nakon sraza u HT Premijer ligi sa Vrijednosnicama Osijek, Zadar je produžio u Ljubljanu i igrati će u ABA ligi sa Olimpijom Cedevitom. U prvom susretu ove sezone Zadar se borio do zadnje sekunde sa „zmajevima“, čak je imao i šut za pobjedu, međutim momčad Jurice Golemca je otišla kući s dva boda nakon pobjede 78:80. Jedan od onih koji nije bio u sastavu, a danas će biti, Antonio Jordana kazao je:

- Susret je izgubljen na jednu loptu, dobro su se držali, no nije izbjegnut poraz. Trenutno smo upali u negativan niz u ABA ligi. Mislim da je ovo susret gdje nemamo što izgubiti, moramo dati sve od sebe, biti pravi u obrani. Mislim da ih tu možemo iznenaditi pogotovo jer nemamo pritisak protiv ekipa koje su favoriti na papiru. Mi ćemo se pokušati potući s njima i doći do pobjede, kazao je Jordano.

Trener Ivan Perinčić je dodao:

- U Zadru smo odigrali jednu stvarno izvanrednu utakmicu protiv Cedevita Olimpije, šteta što je pobjeda otišla na njihovu stranu, možda je trebala otići na našu stranu. Ovaj put situacija je drugačija, uoči prve utakmice smo imali nekoliko dana za pripremu, mogli smo dogovoriti neke stvari kako ćemo braniti njihove igrače jer je to izvanredna ekipa posložena da napada vrh ABA lige. Oni su odlično pokriveni na svim pozicijama gdje imaju po dva igrača na svakoj poziciji. Mi moramo iskontrolirati Perryja i njegovu tranziciju te njihov šut za tri poena. Cedevita Olimpija je vrhunska momčad, malo je njima nedostajalo da prođu u četvrtfinale Eurokupa, teško je išta prognozirati u ovom ludom rasporedu. Jedino ćemo tražiti da budu maksimalno koncentrirani i da one stvari što se dogovorimo da to ispoštujemo. Moramo imati disciplinu u napadu i moramo smanjiti broj izgubljenih lopti jer u zadnje četiri utakmice u ABA ligi ta brojka je užasno visoka, kazao je Perinčić. .

Susret Olimpija Cedevita - Zadar igra se u subotu u 21 sat u Ljubljani u Stožicama.

25. travanj 2024 23:07