StoryEditorOCM
SportBLIC RAZGOVOR

Vaterpolski reprezentativac U-20 Vito Cicero: “Nema ljepšeg i sretnijeg osjećaja nego braniti boje svoje države“!

Piše Ivica Gjergja
18. svibnja 2023. - 14:49

Završene su trodnevne pripreme vaterpolske reprezentacije Hrvatske do 20 godina (U-20), a koje su održane na bazenu ŠC Višnjik (od 13. do 16. svibnja). Ove su pripreme na neki način predradnje jer ih očekuje u srpnju u Rumunjskoj u gradu Otopeniju Svjetsko prvenstvo u ovom godištu. Hrvatska izabrana vrsta će igrati u skupini A s Italijom, Crnom Gorom i Španjolskom. U ovoj vrsti na pripremama na Višnjiku bio je i Zadranin Vito Cicero. Vito je jedan trenutno od najboljih vaterpolista u Zadru. Upitali smo ga za dojmove, kako se radilo, jesu li mu ove pripreme dobro „sjele“ i što uopće misli o reprezentaciji, da li je dobro posložena? Podsjetimo da Viti ovo nije prvi put da sudjeluje u reprezentaciji, bio je ranije i u mlađim uzrastima, ima kategorizaciju.

- Pa što vam reći, sretan sam, divna je to družba u kojoj sam bio na ovim priprema. Dečki su u redu, radili smo svojski i siguran sam da ćemo na Svjetskom prvenstvu u Rumunjskoj, koje nas očekuje, biti upravo onakvi kako treba, u top formi. Grupa nam je kvalitetna, osobno pričajući s prijateljima iz repke mislim da imamo prigodu uraditi dobar posao. Vidjet ćemo. Pripreme na Višnjiku bile su sadržajne, neke stvari sam i prvi put radio, opet vam kažem da sam više nego zadovoljan. Kad govorim o reprezentaciji sigurno je da su i moji treneri upoznati s mojim radom, tim više oni su me i predložili obzirom na moje igre i rezultat koji postižem u igri, kratko će nam Vito.

image

Vito Cicero

I.g./Slobodna Dalmacija

Svakako da želiš biti u prvoj postavi reprezentacije?

- O da. Spreman sam na sve napore koje će me odvesti do tog cilja da budem u prvom sastavu reprezentacije, pa sigurno da nema ljepšeg i sretnijeg osjećaja nego braniti boje svoje zemlje, a to isto žele sve moje kolege.

Što nam ostaje nego da Viti i našoj reprezentaciji U-20 poželimo što bolje rezultate, a mladima koji se bave vaterpolom da krenu Vitinim putem.

Izbornik Mile Smodlaka radio je sa svojim pomoćnicima: Andro Franičević pomoćni trener, Tomaž Jurišić kondicijski i fizio Andro Petric. Bilo je 18 kandidata, a to su Zadranin Vito Cicero, te Nikola Ljepava, Toni Bušić, Mauro Čubranić, Viktor Tončinić, Toni Radan, Vlaho Pavlić, Luka Omrčen, Jakša Mihaljević, Mauro Prkoča, Niko Čubranić, Robert Radić, Noa Burburan, Robert Stojanac, Patrik Kolar, Petar Tedeschi, Luka Penava i Luka Babić.

28. travanj 2024 13:22