StoryEditorOCM
SportPORAZ U OSIJEKU

Stipe Kuliš: “Treba analizirati susret i izvući pouke za sljedeće kolo!“

Piše Ivica Gjergja
19. rujna 2021. - 11:48

Košarkaši Sonik Puntamike su se u Osijeku proveli kao „bosi po trnju“, izgubivši od Vrijednosnica 89:66. Od samog početka susreta domaća ekipa se nametnula izuzetno čvrstom obranom, a u napadu su imali izvrsnog strijelca Topalovića koji je za samo devet minuta postigao 17 koševa, a na kraju susreta postigao ih je - 23.

Kod gostiju je najbolji bio Pavle Marčinković koji je postigao 13 poena. Iako mlada ekipa, domaćini su se iskazali agresivnom igrom koja će zadati muke u prvenstvu i drugim klubovima. Kod gostiju nije bilo igrača koji bi uspio povući svoje jer su od samog  početka upali u probleme, slabe obrane i jednostavno nisu mogli ući u utakmicu. Izostao je onaj kolektivni pozitivan duh koji ih krasi na treninzima. 

- Mislim da mentalno nismo odgovorili zahtjevima ove utakmice. Odmah na otvaranju smo upali u velike probleme, pokazali smo obrambenu neodgovornost, razigrali smo suparnike te se kasnije nikako nismo mogli vratiti u utakmicu. Definitivno nedostaje nam jedan period zajedničkog treniranja, što se vidi, ekipu smo dosta kasno složili. Prvo je kolo, treba izvući analizu iz ove utakmice, napraviti što se može napraviti i pripremiti se za sljedeće kolo, kazao je trener Sonik Puntamike Stipe Kuliš.

Trener Vrijenosnica, Marko Mandić rekao je kako su sretni što su na otvaranju sezone ostvarili pobjedu na domaćem terenu.

- Mislim da smo iznenadili Sonik Puntamiku što i rezultat govori- zaključio je.

Sljedeće kolo igra Sonik Puntamika u Zadru u SD Jazinama sa Šibenkom 25. rujna.

28. travanj 2024 16:17